Η Toyota θα χρησιμοποιεί κινητήρες της Mazda για το επερχόμενο subcompact αυτοκίνητο της στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

2012_mazda3_sp20_skyactiv_07-4e842b3de2346

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News, η Toyota θα αντικαταστήσει στις Η.Π.Α. το Yaris με ένα νέο subcompact μοντέλο που θα κατασκευάζεται δίπλα στο επερχόμενο Mazda2 στο εργοστάσιο της Mazda στο Μεξικό.

Εκτός όμως από τη γραμμή παραγωγής, τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται και τους κινητήρες αφού οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η Toyota έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη Mazda για να “δανείζεται” από την τελευταία τους SkyActiv κινητήρες της. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Keishi Egawa, CEO της Mazda Mexico και διευθυντής του εργοστασίου της Salamanca: “Η Toyota θα κάνει μία επένδυση στο εργοστάσιο για το μοντέλο της. Τόσο το αμάξωμα όσο και τα χρώματα και μέρη του εσωτερικού, θα είναι δικά της αλλά θα χρησιμοποιούν τον κινητήρα μας”. Αυτό σημαίνει πως, από τις 230.000 μονάδες που είναι η μέγιστη χωρητικότητα του εργοστασίου της Mazda στη Salamanca του Μεξικό, η Toyota θα παίρνει τις 50.000.

Αυτό θα επιτρέψει στη Mazda να πετύχει πολύ καλύτερη οικονομία κλίμακας και στην Toyota να ενισχύσει τη γκάμα της με σύγχρονους κινητήρες (όπως έκανε και με τον diesel της BMW στην Ευρώπη).

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...