Η Mazda αρνείται τις φήμες συγχώνευσης με την Toyota

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο του 2015, η Toyota και η Mazda ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία τους, με την πρώτη να μοιράζεται με την δεύτερη την plug-in υβριδική τεχνολογία της αλλά και αυτή της υδρογονοκίνησης, ενώ η Mazda, θα συνεισφέρει με την παροχή Skyactiv κινητήρων.

Τον περασμένο Αύγουστο ανακοίνωσαν ότι θα χτίσουν ένα κοινό εργοστάσιο στις ΗΠΑ στην πολιτεία της Alabama, ενώ αντάλλαξαν μετοχές. Συγκεκριμένα, η Toyota εξαγόρασε το 5,05% των μετοχών της Mazda (31.928.500 κοινές μετοχές) αξίας 50 δισ. γιεν (382 εκατ. ευρώ), ενώ από τη μεριά η Mazda εξαγόρασε μετοχές της Toyota ίδιας αξίας, που αντιστοιχούν στο 0,25% του μετοχικού κεφαλαίου της Toyota.

Και εύλογα κυκλοφορεί η φήμη ότι είναι πιθανή μια ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο εταιριών. Έρχεται, όμως, ο CEO της Mazda Βορείου Αμερικής, Masahiro Moro, να διαλύσει οποιαδήποτε υπόνοια ότι η εταιρία του θα γίνει μια ακόμα θυγατρική της Toyota.

Ο Moro τόνιζε ότι οι δύο εταιρίες δεν έχουν κανένα πλάνο για συγχώνευση, με την Mazda να θέλει να παραμείνει ανεξάρτητη. Παρόλα αυτά, θέλει οι δύο εταιρίες να συνεχίσουν να συνεργάζονται σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα.

Ακόμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ιαπωνικής εταιρίας είπε ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν τουλάχιστον μια δεκαετία ζωής, και ο πρωτοποριακός Skyactiv-X βενζινοκινητήρας της Mazda είναι ότι καλύτερο υπάρχει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...