Τον περασμένο Μάρτιο, η Mazda παρουσίασε το νέο της crossover, το CX-30, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά στην Ευρώπη και στη χώρα μας από τον ερχόμενο Οκτώβριο με Νοέμβριο. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η ιαπωνική εταιρία επέλεξε το εργοστάσιο της στην πόλη Salamanca στο Guanajuato του Μεξικό για την παραγωγή του μοντέλου.

Στο εν λόγω εργοστάσιο συναρμολογείται και το Mazda3 sedan, με το οποίο το CX-30 μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, με την παραγωγή του να λέγεται ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Το εργοστάσιο της Mazda στη Salamanca είναι το πρώτο εκτός Ιαπωνίας, και επιλέχτηκε γιατί το Μεξικό έχει εμπορικές συμφωνίες με 45 χώρες, και στρατηγική θέση ώστε να στέλνει οχήματα στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Το εργοστάσιο της Salamanca άνοιξε το 2014, και έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική ικανότητα 140.000 οχήματα. Εκεί κατασκευάζονται τα Mazda2, το Mazda3 hatchback και sedan, και το Toyota Yaris sedan, το οποίο αποτελεί ένα rebadged Mazda2, καθώς πέρυσι, το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή και του Mazda2 sedan.

1Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Mazda CX-30