Williams: Μπορούμε να κερδίσουμε τους μεγάλους

Σχετικά άρθρα

Williams F1

Το 2014 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τη Formula 1. Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην σύγχρονη ιστορία τής Formula 1 αναμένεται να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα μονοθέσια έχουν στην πλάτη τους νέα power units, με τις δοκιμές να δείχνουν ότι η Mercedes-Benz έχει κάνει την καλύτερη δουλειά στον τομέα αυτό.

Έτσι, οι ομάδες που έχουν τον Mercedes-Benz PU106A Hybrid είναι σίγουρα ευχαριστημένες από τη δουλειά των Γερμανών. Οι ομάδες αυτές είναι πολύ πιθανό να έχουν μια ώθηση στην ανταγωνιστικότητά τους, μία εκ των οποίων είναι η Williams (μαζί με τις Mercedes, McLaren και Force India). Η βρετανική ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στις χειμερινές δοκιμές, κάνοντας 4.893 χιλιόμετρα ή σχεδόν απόσταση 16 αγώνων, βρισκόμενη στη δεύτερη θέση με τα περισσότερα χιλιόμετρα, λίγο πίσω από τη Mercedes.

Το 2014 θα είναι μάλλον μια πολύ καλύτερη χρονιά απ’ ό,τι το 2013, και μάλιστα η ομάδα τού Grove είναι πολύ ικανοποιημένη με την FW36. Ίσως η Williams να είναι η θετική έκπληξη στη φετινή σεζόν, και η αναπληρώτρια Πρόεδρος της ομάδας, Claire Williams, πιστεύει ότι οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες μπορούν να παλέψουν με τις μεγάλες, παρόλο που οι πόροι είναι λιγότεροι.

Νομίζω ότι οι ομάδες με τους μικρότερους προϋπολογισμούς έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να κερδίσουν αγώνες και ν’ ανέβουν στο βάθρο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε με τον προϋπολογισμό που έχουμε. Φυσικά, ο καθένας θέλει να έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό, για να έχουν περισσότερους μηχανικούς, καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερο προσομοιωτή, και ό,τι άλλο θέλεις.

Θα ήθελα ν’ αποδείξουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με αυτά τα παιδιά, παρόλο τον μικρότερο προϋπολογισμό, και ο Frank πάντα το έκανε στο παρελθόν. Έχει κερδίσει παγκόσμια πρωταθλήματα από τη Ferrari και τη McLaren, που είχαν μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

Όλοι θέλαμε να κάνουμε αλλαγές. Αυτό μπορεί να είναι αλλαγή νοοτροπίας. Στη Williams, θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες. Αγαπάμε τους αγώνες και το πάθος μας ποτέ δεν έχει χαθεί. Απλώς, πρέπει να το πάρεις απόφαση, και ο κινητήρας τής Mercedes βοηθάει, επίσης, κάτι που μας βοήθησε στο να έχουμε επιτυχημένες δοκιμές.

Πέρα από τον κινητήρα τής Mercedes και την προσθήκη τού Felipe Massa, η Williams έχει πλέον τον Pat Symonds για Τεχνικό Διευθυντή, όπως και νέους τεχνικούς στο αεροδυναμικό και στο μηχανικό κομμάτι του μονοθεσίου, οι οποίες συνοδεύονται από βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις τις.

Barrichello-Massa

Πολύ αισιόδοξος για τη Williams και τον Massa είναι ο Rubens Barrichello. Ο πρώην οδηγός τής Williams ελπίζει να δει τον Βραζιλιάνο να μπορεί να κερδίσει αγώνες, ή ακόμα περισσότερο να διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που είναι υπερβολικά αισιόδοξο.

Ο Felipe έχει μια καλή ευκαιρία στη Williams. Ελπίζω ότι μπορεί να τα πάει καλά, να κερδίσει αγώνες και να παλέψει για τον τίτλο, όπως έκανα εγώ το 2009. Έχω παρακολουθήσει όλες τις δοκιμές, κι έχω αγωνία να δω πόσο ανταγωνιστικό είναι το μονοθέσιο της Williams. Η καλύτερο ομάδα αυτή τη στιγμή είναι η Mercedes, αλλά η Williams είναι εκεί.

[Πηγές: ESPN F1, GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr