163861

Αυτή η Porsche 911 facelift ξεχώριζε από τις άλλες 911 που γυρνούσαν την περασμένη εβδομάδα στο Nürburgring. Όπως θα ακούσεις και εσύ ο ήχος που βγαίνει από τις εξατμίσεις της, δεν είναι ο γνώριμος που παράγει ο εξακύλινδρος boxer. Άρα;

Το μουλάρι αυτό της 911 φορά τον νέο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που ετοιμάζει η εταιρία από τη Στουτγάρδη και θα τον τοποθετήσει αρχικά πάνω στις νέες Boxster και Cayman. Σύμφωνα με τον CEO της Porsche, Matthias Müller, ο κινητήρας θα μπορεί να παράγει μέχρι 400 άλογα, αλλά αυτή η ιπποδύναμη θα διατίθεται μόνο στην GTS έκδοση ή και μια ακόμα πιο γρήγορη.

Ο κινητήρας έχει πάρει το πράσινο φως για να περάσει στην αγορά, αλλά ακόμη είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε ότι με τον σημερινό προγραμματισμό δεν θα βγει στην αγορά νωρίτερα από το 2016. Θα είναι άμεσου ψεκασμού με turbo και θα δανείζεται στοιχεία από την αρχιτεκτονική του εξακύλινδρου μοτέρ. Θα έχει χωρητικότητα 2,5-λίτρων και θα εφοδιάζεται με τον άμεσο ψεκασμό της εταιρίας (DFI), μονό turbo και VarioCam Plus.

Η Porsche έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα τοποθετήσει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης στην Macan μέσα στο 2014, ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε ότι και το αγωνιστικό 919 Hybrid, με το οποίο θα επιστρέψει στο LeMans, κινείται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα σε διάταξη V.