164489

Σε κάποια παραλιακή πόλη της Ισπανίας πιάστηκε η μακριά έκδοση της Mercedes-Benz S-Class η οποία φημολογείται πως θα ονομαστεί Maybach.

Θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2014 και θα αποτελεί την απάντηση της Merceceds στην Bentley Mulsanne και την Rolls-Royce Phantom. Μέχρι στιγμής, δεν ξέρουμε πολλά παραπάνω. Σίγουρα θα κοστίζει περί τα €200.000 και σίγουρα θα είναι εξοπλισμένη με ότι υπάρχει διαθέσιμο στους καταλόγους της S-Class ενώ η λογική επιβάλλει και κάποιου είδους διαφοροποίηση στο design σε σύγκριση με τις «απλές» S-Class αλλά περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν.

Το μεταξόνιο της θα είναι κατά 200 mm μεγαλύτερο από αυτό της S-Class LWB, με το μήκος της να φτάνει τα 5.500 mm και θα διαθέτει τρίτα πίσω παράθυρα όχι πάνω στις πόρτες, όπως συμβαίνει στις S-Class και S-Class LWB, αλλά πάνω στις πίσω κολώνες.

Η νέα S-Class, η οποία μετρά ήδη 30.000 παραγγελίες, θα είναι συνολικά διαθέσιμη σε 6 εκδόσεις, 4 sedan, coupe και cabrio, με τις sedan να έχει τέσσερα διαφορετικά μεταξόνιο 5,12 μέτρων, 5,25 μέτρων, 5,45 μέτρων και 5,9 μέτρων.