Ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση της Κίνας για τον Maldonado

Σχετικά άρθρα

Maldonado-Gutierrez

Ο Pastor Maldonado, πριν από μερικές ώρες, έδειξε ξανά τον παλιό… κακό του εαυτό, και το θύμα του ήταν ο Esteban Gutierrez, τον οποίο χτύπησε όπως έβγαινε από τα pits. Ο οδηγός τής Sauber περιστράφηκε στον αέρα και προσγειώθηκε αρχικά ανάποδα, όμως η C33 είχε ακόμα αρκετή κινητική ενέργεια και το ελβετικό μονοθέσιο γύρισε ξανά, σταματώντας σε κανονική θέση.

Ο Maldonado τιμωρήθηκε στον αγώνα με ποινή 10 δευτερολέπτων stop&go, αλλά οι αγωνοδίκες δεν σταμάτησαν εκεί: αποφάσισαν ότι ο οδηγός τής Lotus πρέπει να χάσει 5 θέσεις στην εκκίνηση του αγώνα της Κίνας (20 Απριλίου), αλλά και να δεχθεί 3 βαθμούς ποινής στη Super Licence.

Και η άλλη Sauber, όμως, αυτή τού Adrian Sutil εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω επαφής με τον Jules Bianchi, και οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο οδηγός τής Marussia έχει ευθύνη. Έτσι, εκτός από την ποινή διέλευσης που πήρε κατά τη διάρκεια του αγώνα, πρόσθεσε ακόμα δύο βαθμούς ποινής, φτάνοντας στους 4, 8 βαθμούς μακριά από τους 12 βαθμούς και τον αποκλεισμό από το επόμενο Grand Prix.

[Πηγή: Formula 1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...