Το κακό ξεκίνημα δεν ανησυχεί τον Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP CINA F1/2014

Τα πρώτα εμφανή σημάδια βελτίωσης της Ferrari ήρθαν στο Κινεζικό Grand Prix, όμως δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για τον Kimi Raikkonen: ο Πρωταθλητής τού 2007, εκτός από το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε με τη συμπεριφορά τού μονοθεσίου του, ολοκλήρωσε τον αγώνα 53 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fernando Alonso, που έχει τουλάχιστον το πάνω χέρι στην εσωτερική μάχη των δύο Πρωταθλητών, αφού τον έχει κερδίσει στις 3 από τις 4 κατατακτήριες, ενώ έχει τερματίσει μπροστά του σε όλους τους αγώνες.

Ο “Iceman” έχει αντικρούσει με τον δικό του τρόπο τα όσα λέγονται περί έλλειψης κινήτρου και δε φαίνεται ν’ ανησυχεί για το γεγονός πως είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και φυσικά από τον team-mate του.

Είμαι εδώ αρκετό καιρό για να ξέρω τι συμβαίνει. Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, δε θέλουμε να τερματίζουμε σε τέτοιες θέσεις, αλλά το προτιμώ από το τίποτα. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, συνεχώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι και υπάρχουν δυσκολίες παντού. Μόλις μάθουμε κάτι περισσότερο, τα πράγματα θα είναι καλύτερα, αλλά προς το παρόν, δεν ήταν οι πιο εύκολοι αγώνες για ‘μένα.

Το θετικό για τον 34χρονο είναι πως το μονοθέσιό του εμφανίστηκε βελτιωμένο στην Κίνα και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί ξανά στην Ισπανία, όπου η Ferrari θα έχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο για την F14 T. Αυτό σημαίνει ότι ο Raikkonen θα πρέπει να ξεκινήσει να βγάζει μεγαλύτερο μέρος τής απόδοσης τού μονοθεσίου στην πίστα, παρόλο που λέει ότι η αίσθηση που πήρε από αυτό στο Μπαχρέιν ήταν πολύ ικανοποιητική.

Ξέρουμε ότι έχουμε βελτιωθεί σημαντικά. Υπήρχε βελτίωση σε κάθε αγώνα, από την Αυστραλία μέχρι και την Κίνα. Κάποιες φορές, είναι δύσκολο να φανεί απ’ έξω, αλλά εμείς το βλέπουμε. Ήμουν πολύ χαρούμενος με το μονοθέσιο στο Μπαχρέιν, και είχαμε κάποια προβλήματα στο ξεκίνημα του Κινεζικού Grand Prix που δε μας βοήθησαν.

Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά τουλάχιστον πήρα 3 βαθμούς. Δεν είναι αυτό που θέλω, αλλά, συνολικά, ήταν ένα καλύτερο Σαββατοκύριακο για την ομάδα κι έδωσε καλή αίσθηση σε όλους, επειδή δουλέψαμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θα θέλαμε, αλλά το βάθρο τού Fernando είναι καλό για ‘μάς.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...