Δυσκολεύτηκε με τη συμπεριφορά της F14 T ο Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP CINA F1/2014

Κι ενώ ο Kimi Raikkonen έδειχνε να βελτιώνεται στον έναν γύρο και να παίρνει την αίσθηση του νέου του μονοθεσίου, σήμερα έμεινε εκτός Q3, όπως είχε συμβεί και στην Αυστραλία. Ο οδηγός τής Ferrari θα ξεκινήσει αύριο από την 11η θέση (στην Αυστραλία είχε κάνει τον 12ο χρόνο, αλλά ξεκίνησε 11ος) και υστερούσε κατά 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο στο Q2 σε σχέση με τον Fernando Alonso και κατά 1.3 δευτερόλεπτα στο Q1.

Ο Πρωταθλητής τού 2007, όπως λέει, είχε προβλήματα με την ισορροπία και τη συμπεριφορά τού μονοθεσίου του, συνεπώς δεν μπορούσε να τ’ οδηγήσει όπως θα ήθελε, προκειμένου να πιέσει για κάτι καλύτερο.

Ο χειρισμός τού μονοθεσίου δεν ήταν συνεπής, καθώς σε μερικά κομμάτια της πίστας το μονοθέσιο ήταν σταθερό και σε κάποια άλλα όχι. Είχα κάποια προβλήματα με την ισορροπία και αυτό επηρέασε την απόδοσή μου. Οι προηγούμενες δύο ημέρες ήταν δύσκολες, γιατί, λόγω τεχνικού προβλήματος χθες το πρωί, έκανα μόλις έναν γύρο, όμως ένιωθα άνετα στο μονοθέσιο.

Δυστυχώς, στον τελευταίο μου γύρο στο Q2, έχασα χρόνο στο τελευταίο κομμάτι και δεν μπόρεσα να μπω στο Q3. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι συνέβη, αλλά ο χαμένος χθεσινός χρόνος σίγουρα δε βοήθησε. Τώρα, θέλω να επικεντρωθώ στον αυριανό αγώνα και να προσπαθήσω όσο μπορώ για να κλείσω μ’ ένα καλό αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο.

Η βαθμολογική συγκομιδή τού “Iceman” είναι μόλις 7 βαθμοί στους πρώτους 3 αγώνες, όταν ο Alonso είναι στους 26 βαθμούς. Ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί όπως θέλει στην παλιά του ομάδα, αλλά επισημαίνει πως η βελτίωση είναι καθ’ οδόν.

Είχα δύσκολες χρονιές με άλλες ομάδες και με τη Ferrari. Νομίζω ότι το 2009 ήταν η χειρότερή μου. Δεν είναι ιδανικό, αλλά υπάρχει μόνος ένας τρόπος για να το κάνουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε πράγματα καλύτερα, θα με κάνουν πιο χαρούμενο και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...