Alonso: Ίσως κανένας δεν μπορεί να φτάσει τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

GP SPAGNA F1/2014

Αν κοιτάξουμε τους αριθμούς, η νίκη στο Ισπανικό Grand Prix ήταν η πιο επιβλητική τής Mercedes στη φετινή σεζόν. Ο τρίτος Daniel Ricciardo είδε την καρώ σημαία 49 δευτερόλεπτα μετά από τον Lewis Hamilton, και μάλιστα σε μία πίστα που έχει αρκετά μεγάλες απαιτήσεις από την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου, και θεωρητικά η Mercedes ίσως να ήταν λίγο κοντά στις άλλες ομάδες.

Παρά τις αναβαθμίσεις που είχαν οι ομάδες, η διαφορά αντί να μικρύνει, φαίνεται πως έχει μεγαλώσει. Το “1-2” ήταν μια πολύ εύκολη αποστολή για τους Γερμανούς, οι οποίοι με τους 43 βαθμούς που πήραν, αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Red Bull στους 113 βαθμούς.

Προφανώς, το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς υπάρχουν ακόμα 14 αγώνες μέχρι την αυλαία, ωστόσο ο Fernando Alonso πιστεύει ότι θα πρέπει να ψάχνουμε για τον δεύτερο.

Ίσως να μην μπορεί κανένας να φτάσει τη Mercedes. Πρέπει να στοχεύουμε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αν μπορούμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε στην Ισπανία. Προφανώς, δεν είμαστε ευχαριστημένοι που τερματίσαμε τόσο πίσω από τους πρώτους.

Πρέπει να δουλέψουμε λίγο περισσότερο. Φαίνεται πως έχουμε λίγο-πολύ την ίδια θέση μ’ αυτή στο ξεκίνημα της σεζόν. Φέρνουμε νέα τμήματα, αλλά φέρνουν κι αυτοί, οπότε είμαστε στα ίδια. Άρα, πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο.

GP SPAGNA F1/2014

Η τελευταία νίκη τής Ferrari σημειώθηκε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 12 Μαΐου, στο Ισπανικό Grand Prix, κάτι που σημαίνει ότι ένας χρόνος δίχως έστω μία νίκη είναι πολύς για μια ομάδα σαν τη Scuderia. Το χειρότερο για την ιταλική ομάδα είναι ότι η νίκη δε διαφαίνεται στον ορίζοντα, όπως λέει και ο Ferni.

Δυστυχώς, δεν ήμασταν σε θέση να παλέψουμε για νίκες αυτούς τους 12 μήνες και πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Πιθανώς, αυτό δε θα συμβεί σύντομα, διότι μας έριξαν γύρο την Κυριακή. Θέλαμε να κρατήσουμε πίσω τον Vettel. Μεταξύ εμού και του Kimi, δεν έχει σχέση ποιος θα τερματίσει μπροστά. Αλλά, δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον Vettel.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...