Rosberg: Τέλος στο πρόβλημα των εκκινήσεων

Σχετικά άρθρα

Nico Rosberg

Πιο βελτιωμένος από ποτέ παρουσιάζεται φέτος ο Nico Rosberg. Ο Γερμανός έκανε δύσκολη τη ζωή τού Lewis Hamilton στον αγώνα τής Ισπανίας (το έκανε και στο Μπαχρέιν, αλλά εκεί βοηθήθηκε πολύ από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και το μεγάλο πλεονέκτημα στα ελαστικά), αν και τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κρατήσει την πρώτη θέση το πρωτάθλημα των οδηγών, πέφτοντας δεύτερος, 3 βαθμούς πίσω από τον Hamilton.

Ένα από σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Rosberg είναι η εκκίνηση και το φρενάρισμα για την πρώτη στροφή. Στον τομέα αυτό έχει κινηθεί σε μέτρια επίπεδα, χάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στο Μπαχρέιν από τον Hamilton, που δε δυσκολεύτηκε να περάσει στην εκκίνηση, και αυτό κόστισε στον Rosberg.

Η εκκίνηση είναι ένα πολύ βασικό μέρος για τον αγώνα του Μονακό, μιας και η χάραξη της πίστας σχεδόν απαγορεύει τα προσπεράσματα. Έτσι, ο 28χρονος θα πρέπει να βελτιωθεί και σ’ αυτό, με τον ίδιο να πιστεύει ότι οι δοκιμές στη Βαρκελώνη βοήθησαν στη λύση του προβλήματος.

Είχα μια παραγωγική ημέρα στις δοκιμές τής Βαρκελώνης, όπου κάναμε καλή πρόοδο στο φρενάρισμα και τις εκκινήσεις: δύο περιοχές που νιώθω ότι μου κοστίζουν τώρα. Ελπίζω ότι αυτό θα μου δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα πρέπει να είναι ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να περιμένω για να ξεκινήσουμε.

Rosberg

Ο Rosberg ζει πολλά χρόνια στο Μονακό και είναι λογικό να νιώθει σαν στο σπίτι του εκεί. Έτσι, μοναδικός του στόχος είναι να πάρει τη δεύτερη του νίκη για φέτος, σταματώντας το σερί τού Hamilton και περνώντας ξανά στην πρώτη θέση τής βαθμολογίας.

Η μάχη τού πρωταθλήματος είναι πολύ κλειστή και το να ξανακερδίσω το πλεονέκτημα στον εντός έδρας αγώνα μου, θα είναι φανταστικό. Έτσι θα πιέσω όσο πιο σκληρά γίνεται για να το κάνω να συμβεί. Το Μονακό είναι η πόλη μου. Προφανώς, το έχω συνδέσει με πολλές όμορφες στιγμές. Εδώ μεγάλωσα κι εδώ έζησα σαν ενήλικας.

Το ίδιο συμβαίνει και σε αγωνιστικό επίπεδο: ειδικά πέρυσι, όταν κέρδισα για πρώτη φορά εδώ στη Formula 1. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. Το να οδηγείς ένα μονοθέσιο της Formula 1 είναι απλά φανταστικό και αυτό είναι ένα event για το οποίο κάθε οδηγός ανυπομονεί.

ΠηγήMercedes AMG

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...