188364

Στην έκθεση της Νέας Υόρκης η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του X5 eDrive Concept που είδαμε αρχικά στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013. Τώρα έδωσε και ένα video στο οποίο μάς περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού συνόλου του πρωτότυπου.

Το ανανεωμένο πρωτότυπο διαθέτει μια σειρά βελτιώσεων, όπως το νέο ασημί Silverflake χρώμα με BMW i μπλε διακοσμητικά. Επίσης διαθέτει νέες ράγες οροφής και ζάντες 21″. Στο εσωτερικό υπάρχουν λευκές Ivory δερμάτινες επενδύσεις, μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, προσκέφαλα με τυπωμένο το λογότυπο eDrive, μπλε λεπτομέρειες, μπλε κρυφό φωτισμό και διαφανές κάλυμμα στον χώρο των αποσκευών, επιτρέποντας στον οδηγό να δει τις μπαταρίες. Το σύστημα ConnectedDrive έχει αναβαθμιστεί ώστε να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος που το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του.

Μηχανικά φορά ένα υβριδικό σύνολο αποτελούμενο από τον 2,0-λιτρο TwinPower Turbo κινητήρα απόδοσης 245 ίππων, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 70 kW (95 ίππων). Συνδυαστικά το σύνολο αποδίδει 272 άλογα, έχει μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα/100 χλμ και μπορεί να έχει ηλεκτρική αυτονομία 30 χλμ, με τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα, εκπέμποντας λιγότερα από 90 γρ/χλμ CO2.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με το σύστημα BMW Driving Experience Control με τρεις λειτουργίες: AUTO eDrive, MAX eDrive και SAVE, με το πρώτο να εξισορροπεί την απόδοση και την αποτελεσματικότητα, το δεύτερο να κινεί το αυτοκίνητο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα και το τρίτο να διατηρεί τη μπαταρία φορτισμένη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.,

Η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, με όνομα xDrive40e, και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Spartanburg.