Η Mercedes θα χρησιμοποιήσει τις F1 εγκαταστάσεις της για να εξελίξει τα συμβατικά της αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

brixworth-external

Η Mercedes επιβεβαίωσε πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της στο Brixworth, για να εξελίξει την τεχνολογία των κινητήρων που χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητα δρόμου. Αυτό είναι εφικτό, επειδή τα power unit της Formula 1 είναι σε περίοδο “παγώματος”, κατά την οποία δεν μπορεί να εξελιχθεί ο κινητήρας. Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Mercedes-Benz, Thomas Weber δήλωσε:

Μετά την παρουσίαση των νέων powertrain, η Formula 1 βρίσκεται σε περίοδο παγώματος. Κανονικά θα κοιτούσαμε τρόπους για να ελαττώσουμε το προσωπικό το οποίο είναι απαραίτητο, επειδή πρέπει να μειωθούν τα έξοδα. Τώρα όμως, με αυτή τη ικανή ομάδα μηχανικών (του Brixworth), έχω κάποιες ιδέες για μηχανολογικές μελέτες και νέες εξελίξεις και ίσως ακόμα και παραγωγή ακριβών μοντέλων.

Ο λόγος που αυτό είναι εφικτό, είναι επειδή ο υπεύθυνος του Brixworth, Andy Cowell, μιλάει απευθείας μαζί μου. Κυρίως όμως, επειδή οι εγκαταστάσεις του Brixworth έχουν ειδικούς στην εξέλιξη υβριδικών κινητήρων και επομένως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για να παράγουν τους μελλοντικούς υβριδικούς κινητήρες της Mercedes.

Mercedes-Benz-AMG-Factory-14

Μετά την επιτυχία που είδε ο νέος κινητήρας της Mercedes στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, η Mercedes πρόσθεσε την λέξη “Hybrid” στην επίσημη ονομασία του μονοθεσίου της, που ήταν F1 W05. Είναι λογικό πλέον, ότι η Γερμανική εταιρία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της με κάθε δυνατό τρόπο. Οι νίκες της φέτος, είναι η καλύτερη διαφήμιση για οποιαδήποτε κατασκευάστρια εταιρία που συμμετέχει στην F1, πόσο μάλλον για την Mercedes, η οποία φημολογείται πως έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Εκτός του κινητήρα της Mercedes για την Formula 1, οι εγκαταστάσεις της Γερμανικής εταιρίας στο Brixworth, είναι υπεύθυνες και για την Mercedes AMG SLS Electric Drive.

ΠηγήAutoCar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...