Η Nissan λέει πως η συμμετοχή του ZEOD RC στέφθηκε με επιτυχία [w/video]

Σχετικά άρθρα

24 Hours of Le Mans

Μπορεί το Nissan ZEOD RC να ολοκλήρωσε μόλις 5 γύρους κατά τη διάρκεια των 24 ωρών του Le Mans πριν εγκαταλείψει λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο ταχυτήτων , η Nissan όμως κρίνει την προσπάθεια ως επιτυχημένη.

Παρότι ο κυρίως αγώνας του, διήρκεσε μόλις 23 λεπτά, το ZEOD RC (Zero Emission on Demand Racing Competition), κατάφερε να πετύχει δύο πολύ σημαντικούς στόχους: Πρώτον, ξεπέρασε τα 300km/h κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια στην ευθεία Mulsanne και δεύτερον, ολοκλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο (13.629 μέτρα) χρησιμοποιώντας ενέργεια από την μπαταρία.

nissan-ZEOD_RC_300-km-H_LeMans-01-1024

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως ο πρώτος στόχος επετεύχθη στα βραδινά δοκιμαστικά της Πέμπτης και ο δεύτερος στο warm-up το Σάββατο το πρωί.

Το ZEOD RC τα πήγε φανταστικά καλά. Πετύχαμε τους στόχους μας. Ποτέ δεν είπαμε πως θα τρέξουμε 24 ώρες.

Δήλωσε ο Επικεφαλής Brand, Marketing και Πωλήσεων της Nismo, Darren Cox. Και συνέχισε, λέγοντας:

Η τεχνολογία είναι απίστευτη σε αυτό το αυτοκίνητο. Έχουμε έναν τρικύλινδρο κινητήρα, ένα ηλεκτρικό σύστημα και ένα κιβώτιο που μπορεί να τρέξει και τα δύο. Δεν φέραμε καν τις “Plan A” μπαταρίες μαζί μας. Είναι κολλημένες στο τελωνείο στις Η.Π.Α. Οπότε έχουμε αρκετή ισχύ, ξέρουμε τι κάνουμε τώρα και θα μπορούσαμε να ήμαστε ταχύτεροι.

Το φετινό πρόγραμμα για το ZEOD όμως μάλλον δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει πιθανότητα να τρέξει στον Ιαπωνικό γύρο του WEC, στο Fuji, τον Οκτώβριο ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής στο COTA τον Σεπτέμβριο. 

ΠηγήMotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...