Ετοιμάζει η Ferrari entry-level 458 Italia με V6 κινητήρα;

Σχετικά άρθρα

attachment_159707

Μπορεί, σύμφωνα με βρετανικές φήμες, η ανανεωμένη γενιά της Ferrari 458 Italia, που θα παρουσιαστεί το 2015, να φοράει τον V8 3,8-λίτρων turbo κινητήρα, ο οποίος θα παράγει περίπου 670 άλογα, 100 περισσότερα από όσα παράγει σήμερα ο ατμοσφαιρικός V8 4,5 λίτρων, νέες αναφορές όμως δηλώνουν ότι η Ferrari θέλει να προσθέσει έναν ακόμα turbo κινητήρα.

Αυτός θα είναι ένας entry-level V6 με διπλά turbo απόδοσης 450 με 500 άλογα, και λέγεται ότι θα τοποθετηθεί σε ένα μοντέλο που θα ανταγωνίζεται την McLaren P13, την Porsche 911 Turbo και την Mercedes-AMG GT.

Ο κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 2,9 λίτρα, κάτι που θα απαλλάσσει το αυτοκίνητο από τη βαριά φορολογία που ισχύει στην Κινέζικη αγορά. Προσωπικά θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς ενώ από τη μια η Ferrari έχει δηλώσει ότι δε θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της, από την άλλη ένας τέτοιος κινητήρας υπάρχει ήδη στη γκάμα της Maserati.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...