Οι σημαίες πανηγυρισμών στα αυτοκίνητα αυξάνουν τη κατανάλωση καυσίμου

Σχετικά άρθρα

flags

Την περασμένη εβδομάδα η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έβγαλε τη Χώρα στους δρόμους, θυμίζοντας σκηνές του 2004. Πλήθος κόσμου πήρε τα αυτοκίνητά του και ότι σημαία βρήκε σπίτι, θέλοντας να πανηγυρίσει τη πρόκριση της εθνικής ομάδος ποδοσφαίρου στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι σημαίες που κυματίζουν έξω από τα αυτοκίνητα, αυξάνουν τη κατανάλωση καυσίμου, περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς. Ο λόγος απλός, μιας και ο κυματισμός τους χαλά την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, με τον Dr. Antonio Filippone του πανεπιστημίου του Manchester να διαπιστώνει πως δύο μικρές σημαίες έξω από το αυτοκίνητο, αυξάνουν την κατανάλωση κατά 1 λίτρο/ώρα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες 110 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον Filippone, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2006, 500.000 αυτοκίνητα με σημαίες της Αγγλίας, αύξησαν τη κατανάλωση κατά 1.211.330 λίτρα, ενώ παρήγαγαν επιπλέον 2.812.272 κιλά CO2.

Κανείς δεν λέει πως μια αύξηση της κατανάλωσης κατά 3% είναι σημαντικός παράγοντας για να μην πανηγυρίσεις την πρόκριση της ομάδας, αλλά και πάλι δεν παύει να χρίζει αναφοράς. Ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ, η Εθνική Ομάδα να μας ξαναβγάλει στους δρόμους και ας κάψουμε λίγο βενζίνη παραπάνω.

ΠηγήTreehugger

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...