Perez: Βαρετή η Formula 1, χρειαζόμαστε διαφορετικούς νικητές

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Preparation Day - Silverstone, England

Φθίνουσα είναι η πορεία τής τηλεθέασης στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια. Οι υπεύθυνοι της FIA με τις αλλαγές και τους κανονισμούς έχουν καταφέρει να δώσουν ένα πρόσωπο στο άθλημα που δεν αρέσει -δικαιολογημένα- στους οπαδούς. Η φετινή μεγάλη αλλαγή ήταν οι εισαγωγή των turbo V6 κινητήρων μαζί με το ERS, που αποδίδει 161 άλογα για 33.3 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο. Η Mercedes έχει κάνει με διαφορά την καλύτερη δουλειά τόσο στο power unit όσο και στο δικό της μονοθέσιο, κάτι που την έχει οδηγήσει σε 8 νίκες στους 9 πρώτους αγώνες.

Το άθλημα έχει δεχθεί κριτική και εκ των έσω, με τον Sergio Perez να τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη οι αλλαγές, ώστε ν’ αυξηθεί και πάλι το ενδιαφέρον στη Formula 1.

Νομίζω ότι η Formula 1 ψάχνει έναν τρόπο για να κάνει τα πράγματα πιο διασκεδαστικά, και νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι να δώσεις ευκαιρίες σε περισσότερες ομάδες να παλέψουν για νίκες. Όλοι ξέρουμε ποιος θα κερδίσει κατά 99% την Κυριακή. Φυσικά, κάθε οδηγός θα ήθελε να είναι στη θέση των Lewis και Nico, αλλά, ως οπαδός, αυτό δε μου αρέσει, γιατί είναι βαρετό.

Θα ήθελα να δω μερικές ομάδες να παλεύουν για τη νίκη και νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αυτό με τη μείωση του budget cαp, και με περισσότερους κανονισμούς για το τι μπορείς να κάνεις στα μονοθέσια. Στο μέλλον, θα ήταν εξαιρετικό να έχουμε τις Force India, Williams και Sauber να μάχονται με τη Mercedes. Δε λέω ότι η Force India πρέπει να είναι Πρωταθλήτρια, αλλά θα ήταν σπουδαίο αν είχαμε μια ευκαιρία για να παλέψουμε για ένα μεγάλο αποτέλεσμα, όπως η νίκη ή κάτι τέτοιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα