Όλο και χαμηλότερη η τηλεθέαση της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Canadian GP

Η πτώση της τηλεθέασης είναι ο λόγος που υιοθετήθηκε φέτος ο αμφιλεγόμενος κανόνας των διπλών βαθμών στο τελευταίο GP της χρονιάς. Πόσο χειρότερα είναι τα νούμερα της τηλεθέασης; Σε μέρη όπως η Λατινική Αμερική τα νούμερα έχουν μειωθεί μέχρι και 50%, σύμφωνα με τον Miguel Sanz της Ισπανικής Marca.

Στην Ιταλία η πτώση αγγίζει το 20%, βάση των αριθμών που υπάρχουν από τους πρώτους 5 αγώνες. Στης Ισπανία η πτώση είναι κοντά στο 15%.

Μπορεί η πτώση να οφείλεται στη κυριαρχία του Sebastian Vettel, καθώς υπήρχε μείωση τηλεθεατών κατά 15 εκατ. σε παγκόσμια κλίμακα το 2012, σε σχέση με το 2011 και επιπλέον πτώση 50 εκατ. θεατών στο πρωτάθλημα του 2013, το οποίο τελείωσε με τις 9 συνεχόμενες νίκες του Γερμανού. Σίγουρα όμως παίζει ρόλο στην μειωμένη τηλεθέαση και η αλλαγή μετάδοσης από ελεύθερα σε συνδρομητικά κανάλια, όπως έγινε στη Γαλλία, όπως επίσης και η μη αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το Κινέζικο κανάλι CCTV.

Vettel Camera Kiss

Θα νόμιζε κανείς πως η κυριαρχία της Mercedes θα σήμαινε τουλάχιστον αυξημένα νούμερα στη Γερμανία, αλλά ακόμα και εκεί υπάρχει μείωση. Μείον 10% το 2013 και μείον 3% φέτος. Σύμφωνα με τον Flavio Briatore, ο οποίος είχε δηλώσει και παλαιότερα την δυσαρέσκειά του, για όλα φταίνε οι κανονισμοί.

Αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι Formula 1, είναι κάτι άλλο και το κοινό το ευχαριστιέται λιγότερο λόγω του μειωμένου θορύβου. Οι οδηγοί εξοικονομούν καύσιμο και κάνουν ψεύτικες προσπεράσεις όταν ανοίγουν την πίσω πτέρυγα. Οδηγοί που κάνουν λογιστική πίσω από το τιμόνι αντί να κάνουν τους μονομάχους.

Ο Bernie Ecclestone πάντως δεν φαίνεται να πτοείται, καθώς πιστεύει πως τα νούμερα θα ξανανέβουν, παρόλο που ο κόσμος δεν έχει πλέον τόση πολύ ώρα λόγω των social media.

Χρησιμοποιώντας Facebook και Twitter… υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να δει. Σίγουρα τα νούμερα έχουν πέσει αλλά στο τέλος θα γυρίσουν όλοι στην τηλεόραση.

Θα γυρίσουν;

 

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...