Πληθαίνουν οι αναφορές για αδιέξοδο στις συζητήσεις γύρω από FRIC

Σχετικά άρθρα

sauber-f1

Mercedes, Red Bull και McLaren φαίνεται πως δεν θα χρησιμοποιήσουν το FRIC στη Γερμανία, υπό το φόβο καταγγελιών από άλλες ομάδες, ενώ, μόνο από την τελευταία υπήρξαν ανεπίσημες διαρροές επί του θέματος. Το σενάριο του να υπάρξει ομοφωνία από τις ομάδες για απαγόρευση του συστήματος στο τέλος του πρωταθλήματος, πιθανότατα ναυάγησε χθες, με το έγκυρο Autosport να επικαλείται πηγές του που επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο γεγονός.

Επομένως, αν σε κάποιο μονοθέσιο βρεθεί το σύστημα που μιμείται τις ενεργητικές αναρτήσεις, το πιθανότερο είναι αυτό να μηδενιστεί από τα αποτελέσματα, παρόλο που το FRIC δεν έχει επίσημα χαρακτηριστεί παράνομο από τη FIA! Επί του θέματος έχουν δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα. Το πρώτο απαρτίζεται από τις Toro Rosso, Sauber, Caterham και Force India, ενώ το δεύτερο από όλες τις υπόλοιπες, οι οποίες είχαν συμφωνήσει για μετάθεση της απαγόρευσης.

Από το πρώτο γκρουπ υπάρχουν αναφορές πως μόνο η ομάδα του Vijay Mallya δεν έχει το FRIC στο μονοθέσιό της και πως η Caterham είναι εκείνη που αναμένεται να ξεκινήσει τις καταγγελίες, εάν χρησιμοποιηθεί το FRIC στη Γερμανία. Η FIA δεν θα προσφέρει κάποια συμβουλή για το τι θα πρέπει να κάνουν οι ομάδες, έχοντας καταστήσει σαφές στην επιστολή της, την περασμένη εβδομάδα, ότι πιστεύει πως το σύστημα θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομο.

[Photo Copyrights: Esea/Sauber F1]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...