McLaren, Red Bull και Mercedes χωρίς το FRIC στο Hockenheim

Σχετικά άρθρα

571653522-451320872014

Μπορεί η FIA να έχει αμφισβητήσει το σύστημα FRIC, όμως έριξε το μπαλάκι στις ομάδες για το εάν θα το χρησιμοποιήσουν στη Γερμανία, χωρίς να ξεκαθαρίζει ακόμη τη στάση της. Niki Lauda και Eric Boullier έχουν εκφράσει την άποψή τους πως η -πιθανή- απαγόρευση δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη σειρά δυναμικής των μονοθεσίων και σύμφωνα με πληροφορίες του Auto Motor und Sport και του Autosport, οι McLaren, Mercedes και Red Bull δεν θα έχουν το FRIC στα μονοθέσιά τους στη Γερμανία, με εκπρόσωπο της McLaren να δηλώνει στο Βρετανικό μέσο:

Η McLaren δεν προτίθεται επί του παρόντος να τρέξει με το σύστημα FRIC στο Γερμανικό Grand Prix. Η McLaren θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της FIA σχετικά με το θέμα.

Όπως ξέρεις, για να μετατεθεί η απαγόρευση στο τέλος του πρωταθλήματος, πρέπει να υπάρξει ομοφωνία από τις ομάδες. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και μάλλον δεν πρόκειται να επιτευχθεί, με τον Otmar Szafnauer της Force India, να τονίζει:

Θα κάνουμε ό,τι θέλει η πλειοψηφία, αλλά εδώ δεν πρόκειται για πλειοψηφία, αλλά έχει να κάνει με ομοφωνία. Ειλικρινά, νομίζω ότι η πιθανότητα μιας ομόφωνης απόφασης είναι μηδενική. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πουν αν η FIA πιστεύει πως θα πρέπει να απαγορευτεί (το FRIC) τότε ας το απαγορεύσουμε.

Έτσι, οι τρεις αυτές ομάδες φαίνεται να κινούνται στο σίγουρο δρόμο της μη χρησιμοποίησης του συστήματος, αφού εάν το έχουν στα μονοθέσιά τους, κάλλιστα μπορεί να διαμαρτυρηθεί κάποιος αντίπαλος. Φήμες αναφέρουν, πως άλλες ομάδες εξετάζουν να φτάσουν με το σύστημα στα μονοθέσιά τους για τον τεχνικό έλεγχο της Πέμπτης και από εκεί και πέρα να κινηθούν ανάλογα με την στάση της FIA και είτε να το κρατήσουν ή να το αφαιρέσουν.

[Πηγές: SkySports, AMuS, Autosport | Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...