Ενδοεταιρικές διαφωνίες μεταξύ Audi και Porsche για τις πλατφόρμες

Σχετικά άρθρα

porsche

Οι ενδοοικογενειακές διαφωνίες δεν είναι κάτι καινούριο, ιδίως όταν μιλάμε για αδέρφια. Υπάρχουν εντάσεις, διαφορετικές απόψεις. Το ίδιο, συμβαίνει και στις εταιρίες ενός ομίλου. Η Porsche και η Audi παραδείγματος χάριν, ανήκουν στο Volkswagen Group. Όμως, αυτή την περίοδο, αν αληθεύουν τουλάχιστον τα δημοσιεύματα, είναι “στα μαχαίρια” για τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά μοντέλα του Group.

Πιο συγκεκριμένα, η Porsche είναι δυσαρεστημένη, επειδή η Audi αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει για τα μελλοντικά Α6, Α7 και A8, την Modular Standard Platform (MSB) της πρώτης. Η Porsche μάλιστα πιστεύει πως η MSB της, μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική βάση, όχι μόνο για μοντέλα της Audi αλλά και για άλλα μοντέλα του Group (βλ. Bentley). Επίσης, δεν της αρέσει καθόλου η ιδέα χρησιμοποίησης της MLB Evo πλατφόρμας για τα μελλοντικά, μεγάλα SUVs. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Porsche έχει εντοπίσει “δομικές ανεπάρκειες” στην πλατφόρμα που έχει εξελίξει η Audi, όπως: “ανεπαρκές σύστημα ανάρτησης”, “ανεπαρκής αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών” και “περιορισμένη ευελιξία για powertrains”. Αντί της MLB Evo, προτείνει την χρήση μίας τροποποιημένης εκδοχής της MSB.

Φυσικά, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες διαφωνίες, τα “αισθήματα” είναι αμοιβαία. Η Audi αλλά και η Lamborghini, δεν είναι ευχαριστημένες με τις προτάσεις που έχουν δει μέχρι στιγμής για την αντικατάσταση της πλατφόρμας της Audi που χρησιμοποιείται στη Huracan και το επερχόμενο R8. Η αρχιτεκτονική της Porsche, θα χρησιμοποιηθεί στους αντικαταστάτες των μοντέλων που ανέφερα, το 2021 και 2022 αντίστοιχα και ενώ υπόσχεται πως θα είναι ελαφρύτερη και φθηνότερη, οι δύο εταιρίες δεν είναι και τόσο σίγουρες για το αν θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Μάλιστα, η Lamborghini είναι τόσο δυσαρεστημένη, που θέλει να εξελίξει το δικό της ανθρακονημάτινο chassis.

Ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Volkswagen Group–που φυσικά παρέμεινε ανώνυμο– δήλωσε:

Αν δεν αποφασίσουμε στα κεντρικά, η Audi και η Porsche δεν θα βάλουν μυαλό. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι πρέπει να συνεργαστούν και όχι να μάχονται μεταξύ τους […].

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...