Red Bull και Ferrari ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Mercedes - Lewis

Κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του GP Γερμανίας, ο Lewis Hamilton είχε ένα εντυπωσιακό ατύχημα, όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα μπροστινά φρένα του μονοθεσίου του. Η Mercedes έριξε την ευθύνη στην εταιρία κατασκευής φρένων Brembo, καθησυχάζοντας τους δημοσιογράφους για το μονοθέσιο του Nico Rosberg, αφού ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος χρησιμοποιεί δίσκους από τη Γαλλική Carbon Industrie.

Για τον αγώνα, όμως, οι μηχανικοί της Mercedes αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα φρένα του Βρετανού, με αυτά της Carbon Industrie. Η απόφαση κρίθηκε από τον Christian Horner ως ενδιαφέρουσα, καθώς με αυτήν ως δικαιολογία πολλές ομάδες θα μπορούν να κάνουν αλλαγές υπό καθεστώς parc ferme. Από τη στιγμή που και οι δύο πιλότοι της Red Bull χρησιμοποιούσαν τα ίδια φρένα με τον Hamilton, ο Horner δεν φάνηκε να πείθεται πως η αλλαγή έγινε για λόγους ασφαλείας. Παρόλα αυτά, δεν θα γίνει επίσημη καταγγελία από την Αυστριακή ομάδα.

Είναι αλλαγή των χαρακτηριστικών του μονοθεσίου. Άλλο να το αλλάξεις με κάτι ίδιο, και άλλο να το αλλάξεις με κάτι που είναι φτιαγμένο από άλλον κατασκευαστή, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον οδηγό ως κάτι διαφορετικό. Προφανώς, αν μπορείς να αλλάξεις δίσκους, τι άλλο μπορείς να αλλάξεις; Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την επεξήγηση αυτής της άδειας.

GP GERMANIA F1/2014

Από την πλευρά της, και η Ferrari αποφάσισε να μην κάνει κάποια διαμαρτυρία για την αλλαγή φρένων του Hamilton, με τον Marco Mattiacci να δηλώνει:

Το συζητήσαμε εντός ομάδας, αλλά αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε (σε επίσημη διαμαρτυρία). Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε.

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...