Perez: Έγινα καλύτερος οδηγός στη McLaren

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Preparation Day - Montreal, Canada

Μόλις έναν χρόνο κράτησε το μεγάλο βήμα στην καριέρα τού Sergio Perez. Η McLaren αποφάσισε να δώσει τη θέση τού Μεξικανού στον Kevin Magnussen (ο Martin Whitmarsh έλεγε ότι υπέγραψαν με τον Magnussen γιατί του είχε τάξει θέση στην F1 και τελικά δεν τον πήρε κανείς), έτσι αγωνίζεται πλέον για τη Force India. Παρόλο που έμεινε μόλις έναν χρόνο στο Woking, ο 24χρονος παραδέχεται ότι έμαθε πολλά από τη βρετανική ομάδα, κάτι που χρησιμοποιεί για να γίνει ακόμα καλύτερος οδηγός.

Κοιτώντας το παρελθόν, δεν μετανιώνω, διότι έμαθα πολλά. Η McLaren μ’ έκανε καλύτερο οδηγό. Αλλά, προφανώς, ναι, ίσως να μην ήταν η καλύτερη επιλογή στην καριέρα μου. Στη Formula 1, τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Θα δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο Jenson (Button) είναι ένας μεγάλος ηγέτης, είναι ανάμεσα στους πιο ικανούς, έτσι ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι χρειάζεται από το μονοθέσιο, και αυτό κάνει τη διαφορά για ‘μένα. Το να έχω έναν team-mate σαν αυτόν, ειδικά στην τρίτη μου χρονιά στη Formula 1, είναι πραγματικά πολύ θετικό.

Motor Racing - Formula One World Championship - British Grand Prix - Preparation Day - Silverstone, England

Είναι, όμως, ο Button ο ισχυρότερος team-mate για τον Checo; Σύμφωνα με τον οδηγό τής Force India, όχι! Ποιος είναι; Ο τωρινός team-mate του, Nico Hulkenberg, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ο Nico είναι σίγουρα ο πιο δυνατός team-mate που είχα ποτέ στη Formula 1. Μ’ έχει κάνει να βγάζω όλη μου την απόδοση. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έναν team-mate σαν κι αυτόν, που με πιέζει, και πιστεύω ότι τον πιέζω κι εγώ. Έχουμε καλή σχέση και δουλεύουμε καλά μαζί. Κάνουμε εξαιρετική δουλειά για την ομάδα και η ομάδα είναι ευτυχισμένη, συνεπώς νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται.

Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Preparation Day - Montreal, Canada

Η ινδική ομάδα, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος μάχεται με τη McLaren στο βαθμολογικό πίνακα των κατασκευαστών. Το 2013, έχασε τελικά την 5η θέση από τους Βρετανούς και, για να μη συμβεί αυτό φέτος, ο Hulkenberg επισημαίνει την ανάγκη συνεχών αναβαθμίσεων στην VJM07.

Δε νιώθω ότι μένουμε πίσω. Αλλά, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε αναβαθμίσεις που θα έρχονται με τον ρυθμό των άλλων ομάδων. Διαφορετικά, υπάρχει απειλή να χάσουμε θέσεις. Όμως, ναι, κρατιόμαστε κι ελπίζω ότι κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτός είναι ο στόχος· αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος.

Προφανώς, στο Μπαχρέιν, πολλοί είχαν ακόμα θέματα με τον κινητήρα, όπως η Red Bull και τώρα αυτά έχουν λυθεί. Έχουμε ακόμα ένα πλεονέκτημα από την πλευρά τού κινητήρα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο τώρα. Γι’ αυτό θα είναι πιο δύσκολο το βάθρο τώρα, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Νομίζω ότι ίσως η Σιγκαπούρη είναι καλή για εμάς: είναι αργή πίστα και λογικά αυτό είναι καλό για εμάς.

Η Force India βρίσκεται στην 5η θέση τής βαθμολογίας, με 98 βαθμούς, 1 περισσότερο από τη McLaren. Οι οδηγοί της είναι στις θέσεις 7 και 11 μετά από 11 αγώνες, με τον Hulkenberg να έχει πάρει 69 βαθμούς έως τώρα και τον Perez 29.

[Πηγές: Car and Driver The F1, GPUpdate, Crash]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...