Οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν “καπέλο” 1,2 εκατ. ευρώ για να παραλάβουν γρηγορότερα τη LaFerrari

Σχετικά άρθρα

2014-Ferrari-LaFerrari-Front-Side

Δεν αποτελεί κρυφό μυστικό ότι οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη μας έχουν σοβαρό θέμα ματαιοδοξίας και ναρκισσισμού. Θέλουν να διαφέρουν και να μιλάει ο κόσμος γι’αυτούς, και για να το πετύχουν αυτό ένα από τα πολλά που κάνουν είναι να αγοράζουν πανάκριβα και σπάνια αυτοκίνητα.

Όμως, δε φτάνει μόνο αυτό καθώς θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα το παραλάβουν. Επειδή η παραγωγή τέτοιων υπερκατασκευών είναι εκ των πραγμάτων χρονοβόρα διαδικασία, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν εξωπραγματικά λεφτά ως “καπέλο” για να προσθέσουν στο γκαράζ τους τα αυτοκίνητα.

Mclaren P1 by MSO

Σύμφωνα με την Oracle Finance, που έκανε μια έρευνα σχετικά με τα εν λόγω ποσά που οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τα αυτοκίνητα, η LaFerrari βρίσκεται στη κορυφή της λίστας, με το ποσό να φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο σχεδόν αναλογεί στην εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle Finance δήλωσε χαρακτηριστικά:

Υπάρχει αγοραστική φρενίτιδα αυτή τη στιγμή για τη Ferrari και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να το δείξει αυτό, από τα ποσά που δαπανώνται για την LaFerrari. Αν κοιτάξει κανείς τη εργοστασιακή τιμή της Enzo, το hypercar που υπήρχε πριν από αυτήν [LaFerrari], βλέπεις ότι [το ποσό] έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια από το 400.000 λίρες, στο 1 εκατ. λίρες σήμερα. Όμως, παρά την άνοδο ακόμα και εμείς σοκαριστήκαμε από το “καπέλο” που οι αγοραστές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για την LaFerrari.

918 spyder

Να θυμίσω πως τόσο οι 499 μονάδες της LaFerrari, όσο και οι 375 μονάδες της McLaren P1 έχουν γίνει sold out, ενώ αντίθετα τα 918 αυτοκίνητα της Porsche 918 Spyder όχι ακόμα. Παρακάτω βλέπεις τη λίστα με τα ποσά που δαπανούν για τα πέντε πρώτα αυτοκίνητα:

Ferrari LaFerrari – £1,000,000 (€1.260.οοο)
McLaren P1 – £300,000 (€380.000)
Porsche 918 Spyder – £200,000 (€250.000)
Lamborghini Huracan – £30,000 (38,000)
Porsche Macan – £6,000 (€7.600)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...