Alonso: Με το Raikkonen δουλεύουμε μαζί, όπως και με κάθε άλλο teammate μου

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2014

Ο Fernando Alonso είχε δηλώσει αρκετές φορές τα περασμένα χρόνια, πως θεωρούσε το Felipe Massa τον ιδανικό ομαδικό παίκτη, τόσο για τη Ferrari, όσο και για τον ίδιο, στην προσπάθεια που έκανε να κατακτήσει τον τίτλο. Φέτος, οι κόκκινοι άλλαξαν το ένα κομμάτι από το οδηγικό τους δίδυμο, με τον Kimi Raikkonen να επιστρέφει στο Maranello. Στην pre-season όλοι μας θεωρούσαμε πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο για τον Ισπανό, εξαιτίας αυτής της συνύπαρξης. Κάτι τέτοιο δεν έχει επαληθευτεί, μέχρι στιγμής, με τον Alonso να τονίζει πως δουλεύει μαζί με το Φινλανδό, όπως ακριβώς έκανε με κάθε teammate του στο παρελθόν.

Δεν μπορώ να σας πω αν δυσκολεύεται περισσότερο από ό,τι εγώ. Προφανώς το αυτοκίνητο δεν είναι εξαιρετικό και μας λείπει κάποια κάθετη δύναμη, καθώς και πρόσφυση. Είχαμε δυσκολίες με την πέδηση στους πρώτους αγώνες, με το brakeby-wire και άλλα συστήματα που ήταν καινούρια για φέτος. Μάλλον δεν είχε αυτοπεποίθηση με το αυτοκίνητο και ο ίδιος δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με την ισορροπία.

Σίγουρα δουλεύουμε πολύ μαζί και οι συναντήσεις είναι αρκετά μεγάλες φέτος, γιατί έχουμε πολλά πράγματα να αναλύσουμε μετά τους αγώνες. Κάνουμε συνεχώς προτάσεις και σχόλια σχετικά με το τι βλέπουμε στην πίστα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μηχανικούς να τα μεταφέρουν στο Maranello, για να μεταφραστούν σε ιδέες για το αυτοκίνητο.

Δεν αποτελεί μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τη δουλειά που έκανα με τον Felipe και οποιοδήποτε άλλο teammate. Είναι μια σχέση εργασίας, στην οποία συνεχώς προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα.

GP UNGHERIA F1/2014Ο Ισπανός έφτασε κοντά στη νίκη στην Ουγγαρία, έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει το γεγονός πως η Scuderia έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να φτάσει στην κορυφή. Εξάλλου, το οδηγικό ταλέντο του Alonso και αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες ήταν τα βασικά συστατικά για την απόδοση στο Hungaroring και όχι η βελτίωση της F14 T.

Μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερη δουλειά και δεν τα έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει κάποια πρόοδο, αλλά το σημείο αναφοράς φέτος έχει αλλάξει: πέρυσι ήταν η Red Bull και φέτος είναι η Mercedes. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήESPNF1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...