12343400911624142202

Η Skoda συνεχίζει το κουραστικό παιχνίδι των κατ’εξακολούθηση δημοσίευση teaser φωτογραφιών της νέας Fabia, δείχνοντας μας αυτή τη φορά τη μάσκα του αυτοκινήτου, μαζί με το σήμα που βρίσκεται στο καπό.

H νέα γενιά της Fabia θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την Skoda από τα τέλη Αυγούστου στο εργοστάσιο της στη πόλη Mladá Boleslav της Τσεχίας. Το εργοστάσιο, κατά τη διάρκεια των διακοπών, από 4 έως και 15 Αυγούστου, θα κλείσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες στις γραμμές παραγωγής για τη κατασκευή του νέου αυτοκινήτου.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο και σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από το VisionC Concept, έχοντας αρμονικές γραμμές, μεγαλύτερο πλάτος κατά 9 εκατοστά, μικρότερη απόσταση από το έδαφος κατά 3 εκατοστά, παρόμοιο μήκος, κοντά στα 4 μέτρα, με το εσωτερικό του να είναι εργονομικό με πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Ο χώρος του πορτμπαγκάζ θα ανέρχεται στα 330 λίτρα, ενώ μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, αυτός θα αυξάνεται στα 1.195 λίτρα (315/1.180 λίτρα οι αντίστοιχοι χώροι της τωρινής γενιάς). Στην estate έκδοση, ο χώρος των αποσκευών θα φτάνει τα 520 λίτρα, 15 λίτρα περισσότερα από όσα προσφέρει η σημερινή γενιά.

Κάτω από το καπό, θα βρίσκονται οι γνωστοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι TSI και TDI που συναντάμε στο ανανεωμένο VW Polo, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται στις εκδόσεις η γρήγορη, RS. Αντ’αυτού, η Skoda θα περάσει στην αγορά αρκετές Monte Carlo εκδόσεις, οι οποίοι παρότι θα διαθέτουν τους ίδιους κινητήρες με τις κανονικές εκδόσεις, θα διαθέτουν πιο σπορ εμφάνιση, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Αρχικά η νέα Fabia θα είναι διαθέσιμη ως hatchback και wagon, αλλά αργότερα οι φήμες θέλουν να επιστρέφει και η sedan έκδοση, με την Fabia Scout να αντικαθίσταται από την Fabia Outdoor. Οι πωλήσεις της νέας γενιάς της Fabia αναμένεται να ξεκινήσουν είτε στα τέλη του 2014, είτε στις αρχές του 2015.