Αλλαγή οδηγού και στη Marussia για το Βελγικό GP

Σχετικά άρθρα

alexander-rossi-caterham-racing

Μετά την Caterham, ήρθε και η σειρά της Marussia, να αλλάξει οδηγό για τον αγώνα του Spa. O Alexander Rossi πρώην δοκιμαστής της Caterham και νυν (από το GP της Ουγγαρίας) δοκιμαστής της Μarussia, θα πάρει την θέση του Βρετανού οδηγού, Max Chilton.

Ο επικεφαλής της ομάδας, John Booth, δήλωσε:

Παρότι δεν είχαμε την πρόθεση να προσφέρουμε μια θέση στο φετινό μας μονοθέσιο στον Alexander, οι συνθήκες μας φέρνουν στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να του δώσουμε αυτή την ευκαιρία στο Βελγικό GP. Φυσικά, ελπίζουμε να συνεχίσουμε σύντομα (το πρωτάθλημα) με τους πρώτους οδηγούς μας, αλλά προς στιγμήν ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Alexander και ανυπομονούμε να τον δούμε σε δράση.

73d7ca4e

O Max Chilton μάλιστα, όπως δήλωσε η εταιρεία που διατηρεί τις δημόσιες σχέσεις του, ότι ο ίδιος παραχώρησε οικειοθελώς την θέση του στον Rossi, αναφέροντας χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου:

Ο Max Chilton οικειοθελώς παραχώρησε την θέση του για τον αγώνα που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Spa, έτσι ώστε η ομάδα να προσελκύσει τα αναγκαία γι αυτή κεφάλαια από την πώληση της θέσης του.

Από την δική του πλευρά, ο Rossi δήλωσε κατενθουσιασμένος για την ευκαιρία που του δόθηκε:

Είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα και υπάρχουν πολλές προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από την άλλη νιώθω εδώ και καιρό έτοιμος. Είμαι ενθουσιασμένος που αυτή η ευκαιρία μου δίνεται στο ιστορικό Spa. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ αύριο πίσω από το τιμόνι της MR03 και ελπίζω να έχω ένα καλό σαββατοκύριακο.

O Αμερικάνος οδηγός είναι γεννημένος στης 25 Σεπτεμβρίου του 1991 στο Auburn της Καλιφόρνια, ήταν δοκιμαστής της Caterham στην F1(είχε πάρει μέρος σε ελεύθερα δοκιμαστικά), ενώ παράλληλα συμμετείχε με την ίδια ομάδα στο πρωτάθλημα του GP2. Ο αγώνας του Spa θα είναι και το ντεμπούτο του Alexander Rossi σε αγώνα F1.

ΠηγήMarussia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr