Ο Bottas δεν είναι σίγουρος για το αν ο Magnussen έπρεπε να τιμωρηθεί

Σχετικά άρθρα

Autodromo Nazionale di Monza, Monza, Italy. Sunday 7 September 2014. Valterri Bottas, Williams FW36 Mercedes. Photo: Glenn Dunbar/Williams F1. ref: Digital Image _W2Q0050

Μπορεί ο Kevin Magnussen να οδηγούσε το 7ο μονοθέσιο που είδε την καρό σημαία στον χθεσινό αγώνα, αλλά η ποινή των 5 δευτερολέπτων τον έφερε στην δέκατη θέση. Οι κριτές του αγώνα τιμώρησαν τον Δανό οδηγό, γιατί θεώρησαν πως έβγαλε εκτός πίστας τον Valtteri Bottas, κατά την μονομαχία τους για την διεκδίκηση της 5ης θέσης. Ο οδηγός της McLaren δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

Δεν θέλω να σχολιάσω γιατί δεν μετράει η γνώμη μου. Αυτοί είναι οι κανόνες και αν με τιμώρησαν σημαίνει πως τους παραβίασα, είναι τόσο απλό. Καλυτερεύουν, όμως, τα πράγματα. Την τελευταία φορά η ποινή ήταν 20’’, ενώ τώρα 5’’.

Είναι εκνευριστικό να σε τιμωρούν συνεχώς, αλλά το μόνο που έχω να κάνω είναι να αναλύσω το γεγονός και να δω τι μπορώ να μάθω.

Jenson Button in action.

Στο πλευρό του νεαρού πιλότου και ο Αγωνιστικός Διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, ο οποίος θεώρησε άδικη την τιμωρία του Magnussen, καθώς η κίνηση του 21-χρονου ήταν δικαιολογημένη, για να αποφύγει το προσπέρασμα του Bottas. Ο οδηγός της Williams δεν είναι σίγουρος, όμως, και δήλωσε μετά τον Ιταλικό αγώνα:

Είναι δύσκολο να πει κανείς αν έπρεπε να τιμωρηθεί. Εγώ δεν είχα που να πάω και έπρεπε να “κόψω” τη στροφή. Δεν μπόρεσα να τον περάσω, παρόλο που ήμασταν δίπλα δίπλα. Είναι δύσκολο. Στην τελική δεν άλλαξε τίποτα για μένα, γιατί έπρεπε και πάλι να τον περάσω.

Αν θέλεις να μείνεις μπροστά υπάρχουν 2 τρόποι για να το κάνεις. Ή κάνεις ότι και αυτός ή αφήνεις χώρο στην εσωτερική για να βγεις με περισσότερη φόρα από την στροφή και να παραμείνεις μπροστά.

Ο Rob Smedley, πάντως, συμφώνησε με την απόφαση των κριτών, γιατί πιστεύει πως ο Bottas αναγκάστηκε να βγει από την πίστα για να αποφύγει την επαφή με τον Magnussen. Εσύ τι πιστεύεις; Έπρεπε να τιμωρηθεί ο νεαρός ή βάση της συμφωνημένης χαλαρότητας στους κανονισμούς, θα έπρεπε να παραμείνει στην θέση που τερμάτισε;

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...