Παρίσι 2014: Audi TT Roadster

Σχετικά άρθρα

audi-tt-roadster-2765

Η Audi παρουσίασε στο Παρίσι το TT Roadster. Το ανοικτό TT είναι διαθέσιμο σε απλή (TT) και σε γρήγορη έκδοση TT-S,διαθέτει μαλακή ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή βάρους 39 κιλών (-3 κιλά σε σχέση με την οροφή της προηγούμενης γενιάς) με τα antiroll bars και το αλεξήνεμο να διακρίνονται πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Η οροφή ανοιγοκλείνει σε 10 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα.

Και αυτό, όπως η coupe έκδοση, φορά matrix LED φωτιστικά σώματα μπροστά και LED φωτιστικά σώματα πίσω. Ξεχωρίζει η νέα εξάγωνη, χρωμιωμένη γρίλια και οι μεγάλες εισαγωγές για τον αέρα, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ επιθετικό σχέδιο. Τα καλύμματα των καθρεφτών, ο διαχύτης και το καπάκι του ρεζερβουάρ είναι ασημί χρώματος (όπως συνηθίζεται στις S εκδόσεις) ενώ στο πίσω μέρος παρατηρούμε και 4 μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης στην έκδοση TT-S και διπλές απολήξεις στην απλή έκδοση. Το προαιρετικό πακέτο S-Line διαθέτει επιθετικότερης σχεδίασης bodykit, πιο έντονη μάσκα, μαρσπιέ, διαχύτη, ζάντες 18″ και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm. Το λογότυπο της Audi έχει μεταφερθεί πάνω στο καπό, με την οροφή να έχει πιο έντονη κεκλιμένη σχεδίαση.

audi-tt-roadster-2761

Έχει μήκος 4,177 μέτρα, 21 mm μικρότερο από τον προκάτοχό του, με το μεταξόνιο όμως να έχει αυξηθεί κατά 37 mm (2.505 mm). Έχει πλάτος 1.832 mm και 1.355 mm ύψος. Διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αεροτομή, η οποία εκτείνεται όταν το αυτοκίνητο πηγαίνει με 120 χλμ/ώρα, βελτιώνοντας έτσι την κάθετη αεροδυναμική παραγόμενη δύναμη. Ο αεροδυναμικός συντελεστής του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 0,30 Cd. Σε σύγκριση με την coupe έκδοση, η ανοικτή διαθέτει αλλαγές στις μπροστά κολόνες, στις εσωτερικές νευρώσεις και σε αρκετά μέρη του σασί, ώστε να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου, ελέω έλλειψης μεταλλικής οροφής.

Το νέο TT βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του Group. Το σασί του ζυγίζει 17% λιγότερο σε σχέση με το Audi Space Frame (ASF) της δεύτερης γενιάς. Είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και αλουμίνιο, με τις πόρτες, το καπό και το πορτμπαγκάζ να είναι επίσης κατασκευασμένα από το ελαφρύ μέταλλο. Διαθέτει πιο άκαμπτο πλαίσιο και συνολικά το νέο ανοικτό TT με τον 2,0-λιτρο TFSI ζυγίζει 1.320 κιλά και έχει 280 λίτρα χώρο αποσκευών.

Φορά McPherson μπροστά ανάρτηση και πολλαπλών (τεσσάρων) συνδέσμων πίσω. Το TT-S έχει 10 mm χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος με το TT να πατά στη γη με μια γκάμα διαθέσιμων ζαντών διαστάσεων 17″ έως 20″. Φρενάρει με δίσκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, με τα μπροστά να είναι αεριζόμενα, και στην έκδοση TT-S να έχουν 338 mm διάμετρο.

Μηχανικά εξοπλίζεται με δύο TFSI κινητήρες και έναν TDI, που συνδυάζονται όλοι με Start/Stop στον βασικό εξοπλισμό. Τον 2.0 TFSI απόδοσης 230 ίππων με 370 Nm ροπής και με τον κορυφαίο στην έκδοση TT-S απόδοσης 310 άλογα με 380 Nm ροπής. Επίσης υπάρχει και ένας δίλιτρος TDI απόδοσης 184 ίππων με 380 Nm ροπής. Οι κινητήρες διαθέτουν Start/Stop, συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό και 7-τάχυτο S-Tronic που στέλνουν την κίνηση στους μπροστά ή και στους τέσσερις τροχούς, με το σύστημα Audi drive select είναι στάνταρ στο TTS Roadster και στον επιπλέον εξοπλισμό στις άλλες δύο. Στο TT-S η Audi έχει τοποθετήσει στον βασικό εξοπλισμό και την μαγνητική ανάρτηση της.

audi-tt-roadster-2763

Στο εσωτερικό του η Audi μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της, τοποθετώντας έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων σε μοντέλο παραγωγής της. Σε αυτόν η Audi προβάλει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, πράγμα που σημαίνει πως δεν χρειάζεται κεντρική οθόνη πάνω στο ταμπλό. Η επιλογή αυτή έδωσε στους σχεδιαστές της Audi την ελευθερία για ένα λιτό ταμπλό με καθαρές γραμμές.

Το εσωτερικό του νέου TT έχει σχεδιαστεί από το μηδέν με το πάνω μέρος του να μοιάζει με φτερό αεροπλάνου. Μπορεί να μεταφέρει 2+2 άτομα και διαθέτει πέντε στρόγγυλους αεραγωγούς, με τους τρεις κεντρικούς να διαθέτουν ενσωματωμένο το σύστημα κλιματισμού και τα κουμπιά από τα θερμαινόμενα καθίσματα. Σε ότι αφορά την ηχομόνωση αυτή έχει μειωθεί κατά 6 dB σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια 3D TFT 12,3″ οθόνη η οποία έχει επεξεργαστή Nvidia Tegra 30 και διαθέτει δύο προγράμματα λειτουργίας. Στην κλασσική προβολή, το ταχύμετρο και το στροφόμετρο είναι σε πρώτο πλάνο , ενώ στην προβολή «infotainment» , τα όργανα είναι μικρότερα, με τον χώρο που δημιουργείται να προσφέρει άφθονο χώρο προβολής για λειτουργίες όπως αυτή του χάρτη πλοήγησης.

audi-tt-roadster-2762

Όλα τα στοιχεία του εσωτερικού του νέου TT είναι εστιασμένα και σχεδιασμένα για τον οδηγό. Το νέο τριάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών είναι κοφτό με το κάτω μέρος του να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με το σύστημα MMI να διαθέτει κυκλικό επιλογέα με επιφάνεια αφής που υποστηρίζει και χειρονομίες. Νέα είναι επίσης και τα σπορ S καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, με πνευματικά ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια. Ο αερόσακος του τιμονιού πιάνει 40% λιγότερο χώρο και στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν 12 ηχεία της Bang & Olufsen και 14-κάναλος ενισχυτής.

Το νέο TT εξοπλίζεται και με το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το Audi MMI Infotainment διαθέτει επανασχεδιασμένο μενού, καλύτερη λειτουργία αναζήτησης και βελτιωμένο φωνητικό έλεγχο. Η Audi έχει βελτιώσει επίσης τον χειρισμό του περιστροφικού επιλογέα, με την επιφάνεια αφής του να μπορεί να υποστηρίζει χειρονομίες, προσφέροντας εμπειρία εφάμιλλη με αυτή των οθονών των έξυπνων κινητών.

Στη Γερμανία, οι πωλήσεις του νέου TT Roadster θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, με αυτές του TT-S Roadster να ακολουθούν στις αρχές του 2015. Η βασική τιμή του 2.0 TFSI είναι €37.900 έχοντας πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, που περιλαμβάνει προβολείς Xenon plus, κλιματισμό και το ραδιόφωνο MMI.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...