Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την χρήση του ονόματος Maybach

Σχετικά άρθρα

S-Class Maybach

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε πως η μακριά έκδοση της S-Class θα ονομαστεί Maybach και θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles τον επόμενο μήνα. Η S-Class Maybach θα στοχεύει σε εξωφρενικά πλούσιους πελάτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα αγόραζαν Bentley. Με αυτά που γνωρίζουμε από spy videos, η Mercedes θα τοποθετήσει το όνομα “Maybach” μόνο στις V12 εκδόσεις της ναυαρχίδας της, δηλαδή στις S600 (530 άλογα) και S65 AMG (630 άλογα) χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο.

Η Mercedes-Benz S600 Maybach θα τεθεί απέναντι από τις Bentley Mulsanne και Rolls-Royce Phantom. Μέχρι στιγμής, δεν ξέρουμε πολλά παραπάνω. Σίγουρα θα κοστίζει περί τα €200.000 και σίγουρα θα είναι εξοπλισμένη με ότι υπάρχει διαθέσιμο στους καταλόγους της S-Class ενώ η λογική επιβάλλει και κάποιου είδους διαφοροποίηση στο design σε σύγκριση με τις «απλές» S-Class αλλά περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν. Το μεταξόνιο της θα είναι κατά 254 mm μεγαλύτερο από αυτό της S-Class LWB, με το μήκος της να φτάνει τα 5.500-5.6000 mm και θα διαθέτει τρίτα πίσω παράθυρα όχι πάνω στις πόρτες, όπως συμβαίνει στις S-Class και S-Class LWB, αλλά πάνω στις πίσω κολώνες.

Η νέα S-Class, η οποία μετρά ήδη 100.000 πωλήσεις, θα είναι συνολικά διαθέσιμη σε 6 εκδόσεις, 4 sedan, coupe και cabrio, με τις sedan να έχει τέσσερα διαφορετικά μεταξόνιο 5,12 μέτρων, 5,25 μέτρων, 5,45 μέτρων και 6,4 μέτρων, την S-Class Pullman που θα κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ (στην θωρακισμένη εκδοχή της), θα έχει διάταξη 2+2+2 θέσεων και μεταξόνιο κατά 1 μέτρα μεγαλύτερο από αυτό της απλής S-Class.

H Mercedes σκέφτεται να κάνει τη Maybach υπο-brand, όπως την AMG, και μετά την S-Class Maybach θα ακολουθήσουν και άλλα υπερπολυτελή μοντέλα (GL και S-Class Coupe και cabrio).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...