H Ford επενδύει 5 δις δολάρια στην Lincoln

Σχετικά άρθρα

Lincoln MKX Concept

Η Ford φαίνεται να έχει πάρει πολύ ζεστά την αναγέννηση της Lincoln, καθώς πηγές προσκείμενες στην Μπλε Οβάλ αναφέρουν ότι η εταιρία ετοιμάζεται να επενδύσει 5 δις. δολάρια (κοντά στα 3,9 δις. ευρώ) στην αμερικάνικη εταιρία.

Το επενδυτικό πλάνο έχει πάρει το πράσινο φως από τον CEO της Ford, Mark Fields, και ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας αυτής επένδυσης θα πάει για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας, στην οποία θα βασιστούν αρκετά οχήματα.

Η Ford θέλει να μετατρέψει τη Lincoln σε έναν αξιόλογο ανταγωνιστή της BMW και Mercedes-Benz, με τη νέα ευέλικτη πλατφόρμα, που θα ονομάζεται “D6”, να είναι ικανή να βασιστούν πάνω της μια ευρεία ποικιλία μοντέλων, με κίνηση στους πίσω, εμπρός και όλους τους τροχούς.

Η επένδυση αυτή έρχεται να ενισχύσει το πλάνο “2020 Vision” που παρουσίασε η Ford τον περασμένο μήνα, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τον τριπλασιασμό των ετήσιων πωλήσεων της Lincoln, στα περίπου 300.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2020. Για να γίνει αυτό η εταιρία θα παρουσιάσει την επόμενη άνοιξη το ανανεωμένο MKX, ένα ολοκαίνουριο μεγάλο sedan, με την επόμενη γενιά του Navigator να κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 2017, το οποίο θα είναι βασισμένο στο σασί Ford F-150 και θα διαθέτει, επίσης, σώμα από αλουμίνιο.

Τέλος, η επόμενη γενιά του MKC, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έρθει το φθινόπωρο του 2018 και από το 2019 θα ακολουθήσουν νέα μοντέλα που θα βασιστούν στη καινούρια D6 πλατφόρμα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...