Horner: Κι εμάς προσπαθούσαν να μας επιβραδύνουν με κανονισμούς

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Bahrain - Qualifying

Το τίμημα του να είσαι πρώτος, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, θα πληρώσει η Mercedes σύμφωνα με τον Christian Horner. Ο επικεφαλής της Red Bull έφερε σαν παράδειγμα την ομάδα του και την προσπάθεια που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια από τον ανταγωνισμό, ώστε να μειωθεί το πλεονέκτημα που απολάμβαναν τα μονοθέσιά της. Κατηγορίες για παρανομίες και συνεχής πίεση από αγώνα σε αγώνα, με σκοπό να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ Red Bull και υπολοίπων ομάδων. Τώρα, οι πιέσεις αφορούν την πρωταθλήτρια Mercedes και την απελευθέρωση της εξέλιξης των power units.

Κατά τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αλλαγές στους κανονισμούς με σκοπό να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την ομάδα μας. Είτε αυτό αφορούσε τους φυσητούς διαχύτες, τους διπλούς διαχύτες, τις εύκαμπτες πτέρυγες, την χαρτογράφηση του κινητήρα, οι στόχοι πάντα άλλαζαν. Ενώ με τον κινητήρα, είναι ένα παγωμένο ανέγγιχτο στοιχείο, κι έτσι είναι πολύ δύσκολο να μειώσεις τη διαφορά ως προς τους αντιπάλους σου.

Είναι πολύ δύσκολο, διότι με το σασί, αν βρεθείς πιο πίσω, έχεις την ευκαιρία να το εξελίξεις. Με τον κινητήρα και αυτή τη νέα τεχνολογία, ουσιαστικά παγώνεις μια ανώριμη τεχνολογία και επομένως είναι πολύ δύσκολο για τους κατασκευαστές να ανακάμψουν.

Μάλιστα, ο Horner έβαλε τη φετινή σεζόν στο ίδιο επίπεδο με τις χρονιές που η ομάδα κατέκτησε τίτλους. Αφού, η επιστροφή που έκανε από τις απογοητεύσεις στις χειμερινές δοκιμές, μέχρι τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και τις τρεις νίκες, αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα φέτος, είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας. Αν εξετάσουμε από το πού ξεκινήσαμε στις χειμερινές δοκιμές και στη συνέχεια να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση στο πρωτάθλημα -όντας η μόνη ομάδα εκτός από τη Mercedes που έχει κερδίσει και μάλιστα έχει κερδίσει τρία Grands Prix- και να είμαστε δεύτεροι στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και τρίτοι στους οδηγούς, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μια αξιόλογη επαναφορά, από πρακτικά μηδενικές δοκιμές και με προφανές μειονέκτημα στην ιπποδύναμη, σε σύγκριση με τα μονοθέσια με κινητήρες Mercedes.

Πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν, είχαμε θέσει το ερώτημα “Εδραίωση ή αποκαθήλωση;” για την ομάδα του Milton Keynes και πιστεύω πως μπορούμε να πούμε με σιγουριά, με βάση και την στάση της μέσα στην χρονιά, πως η Red Bull πέτυχε την εδραίωσή της στους μεγάλους του σπορ.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήSpeedWeek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα