Η Koenigsegg θέλει να σπάσει το ρεκόρ στο Nurburgring… δύο φορές!

Σχετικά άρθρα

1341-HP-Koenigsegg-One1-hit-Geneva-Auto-show-5

Τι κάνεις όταν έχεις δύο αυτοκίνητα που πιστεύεις ότι είναι ικανά να σπάσουν το ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring; Μα φυσικά το σπας δύο φορές. Τουλάχιστον αυτό θέλει να κάνει η Koenigsegg, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Christian von Koenigsegg.

Το πλάνο έχει ως εξής: Ξεκινάς με την Agera R, που έχουμε δει να γυρνάει αλλά και να τρακάρει στο Nurburgring και προσπαθείς να σπάσεις το υπάρχον ρεκόρ –από το Radical ή από την Porsche 918 Spyder;-. Αφού το έχεις καταφέρει αυτό, τότε βγάζεις τα μεγάλα όπλα, λέγε με One:1 και προσπαθείς να σπάσεις το ρεκόρ που πλέον, είναι ούτως ή άλλως δικό σου.

Σε περίπτωση που χρειάζεσαι υπενθύμιση, η One:1 είναι το τελευταίο δημιούργημα της Koenigsegg και ζυγίζει 1.360 κιλά –υγρό και με μισογεμάτο το ρεζερβουάρ-. Ο twin-turbo V8 των 5 λίτρων, παράγει 1.341 άλογα και 1.371 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό διαφορικό. Σημαντική δουλειά έχει γίνει στην αεροδυναμική του μοντέλου, με την Σουηδική εταιρία να ισχυρίζεται αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη στα 260 km/h της τάξης των 610 κιλών και πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 2 G στις στροφές. Για τις επιδόσεις δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά αλλά η Koenigsegg λέει πως τα 400 km/h από στάση έρχονται σε περίπου 20 δευτερόλεπτα, το 400-0 επιτυγχάνεται σε περίπου 10 δευτερόλεπτα και πως η One:1 ακινητοποιείται από τα 100 km/h σε μόλις 28 μέτρα. Περιμένουμε με ανυπομονησία!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...