Rosberg, Mercedes και Dennis δίνουν συγχαρητήρια στον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Lewis Hamilton ήρθε με εύκολο τρόπο στον τελευταίο αγώνα. Ο Βρετανός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά δε κανένα σημείο, έτσι δεν τον απασχολούσε ο κανονισμός των διπλών βαθμών, ειδικά όταν ο Nico Rosberg αντιμετώπισε πρόβλημα στην απόδοση του Mercedes-Benz PU106A Hybrid.

Όπως είναι λογικό, ο 29χρονος δέχεται πλέον τα συγχαρητήρια για τον δεύτερο του τίτλο. Την αρχή κάνει ο team-mate του, ο οποίος δηλώνει πως ο “Billion Dollar Man” άξιζε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ ο ίδιος είναι φυσικά απογοητευμένος.

Hamilton-Rosberg

Είμαι πολύ απογοητευμένος, υπήρχε η ευκαιρία, αλλά δε δούλεψε. Αλλά, τελικά, ο αγώνας μου δεν κάνει τη διαφορά, επειδή ο Lewis κέρδισε δίκαια τον αγώνα. Άξιζε να κερδίσει σήμερα κι επίσης να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ήταν λίγο καλύτερος φέτος και το άξιζε απόλυτα. Έχει κάνει την καλύτερη δουλειά και ήταν ο καλύτερος οδηγός φέτος στο grid.

Υπήρξε μια σπουδαία μάχη μεταξύ μας και γι’ αυτό αγωνιζόμασταν. Ήταν πολύ έντονη κατά καιρούς, αλλά, τις περισσότερες φορές, ήταν φανταστικά. Υπήρξαν πολλά δυνατά σημεία πάνω στα οποία μπορώ να πατήσω για την επόμενη σεζόν. Ήμασταν πολύ κοντά, αλλά πρέπει να δουλέψω στο αγωνιστικό κομμάτι λίγο. Ήμουν καλύτερος στις κατατακτήριες τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι είναι κάτι στο οποίο πρέπει να πατήσω. Θα βρω κάτι ακόμα για τους αγώνες. Ξέρω τον τομέα αυτό και θα πιέσω γι’ αυτό.

Το πρώην αφεντικό του, ο Ron Dennis, πιστεύει πως η χρονιά έκλεισε με δίκαιο τρόπο, καθώς ο Hamilton άξιζε να κατακτήσει τον τίτλο.

Hamilton-Dennis

Κέρδισε αυτός που έπρεπε. Κέρδισε τους περισσότερους αγώνες, έτσι δεν είναι; Κέρδισε τους περισσότερους αγώνες, υπέφερε περισσότερο από μηχανικά προβλήματα και άξιζε να κερδίσει. Τόσο απλά.

Σύμφωνα με τον Niki Lauda, μη-Εκτελεστικό Πρόεδρο της Mercedes AMG, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά το 2015 όσον αφορά τις σχέσεις των δύο οδηγών του, λόγω του πρωταθλήματος που κατέκτησε ο Hamilton.

Lauda-Hamilton

Όταν ξεπερνάς όλα αυτά τα θέματα και κερδίζεις και ο άλλος όχι, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Σέβονται ο ένας τον άλλον για το επίπεδο της απόδοσης τους. Στο Spa, οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν κακές. Μετά από την Ουγγαρία, είχαμε το Spa.

Τα θέσαμε όλα υπό έλεγχο ξανά, το κάναμε όλοι μαζί δεν τους το ανακοινώσαμε απλά. Κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν και από τότε όλα λειτουργούν. Το αποτέλεσμα σήμερα ήταν απίστευτο, μάχονταν μεταξύ τους και στη συνέχεια ο ένας αγκαλιάζει και συγχαίρει τον άλλον.

Ο επί κεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, προειδοποιεί πως ο Rosberg θα παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατός τη νέα χρονιά, προκειμένου να είναι ακόμα πιο σκληρός αντίπαλος για τον Hamilton και να μπορεί να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο. Πέρα από αυτό, παραδέχεται πως αναμένει εντάσεις και τη νέα χρονιά, κάτι που δε θεωρεί παράλογο.

Hamilton-Wolff

Ξέρουμε ότι το ταλέντο του Lewis είναι τεράστιο και μπορείτε να το δείτε αυτό στις 11 νίκες. Αλλά, και οι δύο έχουν βελτιωθεί ως προσωπικότητες και ως οδηγοί φέτος. Μην περιμένετε τον Nico να παραιτηθεί και να μην επιστρέψει. Νομίζω πως και οι δύο θα είναι εξαιρετικοί ανταγωνιστές και θα παλέψουν ο ένας με τον άλλον τη νέα χρονιά.

Η μάχη τους θα είναι έντονη και το 2015, θα έχουμε σκαμπανεβάσματα, καταστάσεις που θα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε. Αλλά, αν δύο οδηγοί μάχονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ίδια ομάδα, δεν μπορείς να περιμένεις συνεχή αρμονία. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Το πρόβλημα που είχαμε στο μονοθέσιο του Nico ήταν μια πικρή γεύση και νιώθω ότι τον απογοητεύσαμε λίγο. Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι ήταν λίγο δύσκολο (να παλέψει για το πρωτάθλημα), αφού δεν είχε ξεκινήσει καλά. Δεν είναι, όμως, ωραίο να βλέπεις προβλήματα σ’ ένα από τα δύο αυτοκίνητα.

Τώρα, είμαστε ανακουφισμένοι. Ξέραμε ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα οδηγών, αλλά επίσης γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε την ισορροπία μεταξύ των οδηγών. Για ‘μάς, ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση. Ο Lewis Hamilton κέρδισε 11 αγώνες και άξιζε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχε μια απίστευτη σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, και τελικά είναι ένας άξιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Όσο για τον ίδιο τον Hamilton, η σημερινή ημέρα είναι η καλύτερη ημέρα στη ζωή του, όπως λέει, ενώ είδε με χαρά τον Rosberg να τον συγχαίρει στο τέλος του αγώνα.

Hamilton

Είναι η σπουδαιότερη ημέρα της ζωής μου και αυτό συμβαίνει χάρη σε όλους τους ανθρώπους γύρω μου. Το 2008 ήταν μια ιδιαίτερη μέρα στη ζωή μου, αλλά τα συναισθήματα που έχω τώρα είναι πολύ καλύτερα. Είναι το καλύτερο συναίσθημα που είχα ποτέ. Ευχαριστώ το Θεό, ευχαριστώ για το μονοθέσιό μου, τους ευχαριστώ όλους.

Με τον Nico υπήρξε μια απίστευτη μάχη όλη τη χρονιά, ήταν ένας εξαιρετικός ανταγωνιστής. Είχαμε βρεθεί το 1997 και πάντα λέγαμε ότι θα ήταν φανταστικό αν παλεύαμε οι δυο μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ίδια ομάδα. Έκανε εκπληκτική δουλειά σήμερα και είμαι πολύ λυπημένος που το μονοθέσιό του δεν του επέτρεψε να παλέψει στο τέλος. Ήρθε στο δωμάτιο πολύ επαγγελματικά και μου είπε “φανταστική δουλειά, οδήγησες πραγματικά καλά”. Το ίδιο και αυτός: οδήγησε πολύ καλά, ειδικά στις κατατακτήριες, έτσι του βγάζω το καπέλο.

Φυσικά, ο Βρετανός δέχτηκε τα συγχαρητήρια από όλες τις ομάδες, ενώ επικρατεί η κοινή άποψη στο άθλημα ότι είναι δίκαια ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

[Πηγές: Sky Sports F1 (1), (2), ESPN F1 (1), (2), (3), Crash]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα