H BMW αντιτίθεται στο νόμο της Merkel που αλλάζει την ποσόστωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

BMW angela merkel

Μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας στον κόσμο των γερμανικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο ενός νέου νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση συνασπισμού της Angela Merkel, στις μεγάλες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες, θα πρέπει έως το 2016, το 30% των μελών των διοικητικών τους συμβουλίων να αποτελούνται από γυναίκες. Επιπλέον όλες οι εταιρίες θα πρέπει να αυξήσουν τη γυναικεία αναλογία στα διοικητικά τους συμβούλια, ανεξαρτήτου το αν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή όχι.

Ο νόμος είναι αρκετά πιθανό να περάσει τον επόμενο μήνα, με την Merkel να δείχνει αποφασισμένη να τον περάσει. Σήμερα ο νόμος αναφέρει πως οι γυναίκες πρέπει να κατέχουν μόλις το 6% των εδρών ενός διοικητικού συμβουλίου της χώρας. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν έχουν δείξει θερμές στη προτεινόμενη νομοθεσία, με την BMW να είναι μια από αυτές, με εκπρόσωπό της να δηλώνει πως η εταιρία του δεν πιστεύει στις ποσοστώσεις. Επί του παρόντος, το 25% του εποπτικού συμβουλίου της BMW καλύπτεται από γυναίκες, με το ποσοστό αυτό να είναι λίγο υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο στη Γερμανία, που φτάνει το 22%.

Οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι από τις ελάχιστες εταιρίες του κλάδου που έχουν γυναίκες σε θέσεις εξουσίας. Η Honda έχει μόλις μια γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ αντίστοιχα χαμηλά ποσοστά έχουν η Nissan και η Toyota.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...