Η Koenigsegg στοχεύει στο 6:30 για το ρεκόρ της One:1 στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Koenigsegg-One1-on-ring

Πριν από περίπου έναν μήνα, ακούσαμε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Christian von Koenigsegg πως η εταιρία του στοχεύει να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring… δύο φορές! Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο von Koenigsegg αποκάλυψε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για αυτή την προσπάθεια. Πρώτα απ’ όλα, είπε πως με τους χρόνους που έχει δει για τα επιμέρους sectors, η Koenigsegg είναι σε καλό δρόμο. Όμως δήλωσε πως η όλη υπόθεση των ρεκόρ, δεν είναι κάτι που ήθελε να κάνει, αλλά κάτι που νιώθει αναγκασμένος να κάνει:

Το μισώ που χρειάζεται να το κάνουμε αλλά είναι ένας από τους τρόπους να αποδείξεις την αξία σου σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Είπε ο Christian von Koenigsegg. Η εταιρία έχει δοκιμάσει εκτενώς τα αυτοκίνητα της στο Nurburgring και όπως έχουμε πει, το σχέδιο είναι να επιστρέψει στην πίστα το 2015, να σπάσει το ρεκόρ με την Agera R και στη συνέχεια, να το ξανασπάσει με την One:1. Θεωρητικά, κρίνοντας αποκλειστικά με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι εφικτό. Εξαιρετική σημασία όμως δίνει ο Christian στον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί το ρεκόρ.

Είναι πολύ εκνευριστικό μερικές φορές. Υπάρχουν τόσες ιστορίες και τόσο λίγα δεδομένα. Τι είναι ένα ρεκόρ στο Nurburgring; Πώς ήταν το αυτοκίνητο όταν έκανε το ρεκόρ; Είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε το αυτοκίνητο μας στη ζυγαριά, να αφήσουμε οποιονδήποτε θέλει να αναλύσει το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουμε, να δει τα ελαστικά που φοράμε. Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει και να ελέγξει. Θέλουμε να το κάνουμε χωρίς καμία αμφιβολία.

Δήλωσε ο Koenigsegg αφήνοντας αιχμές για τους κατασκευαστές και τον άτυπο αυτόν θεσμό. Πόσο γρήγορα μπορεί να πάει όμως η One:1 στο Nurburgring; Ο Koenigsegg δεν ήθελε να πει ένα συγκεκριμένο νούμερο αλλά ένας χρόνος “στο 6:30” είναι ρεαλιστικός στόχος…

ΠηγήCar & Driver

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Koenigsegg επιστρέφει στο Nurburgring

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της με την Koenigsegg One:1 στη διαβόητη γερμανική πίστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο...