Η Lexus κατοχύρωσε το όνομα LC

Σχετικά άρθρα

05-lexus-lf-lc-concept-detroit

Παρότι οι πιο πρόσφατες φήμες θέλουν την Lexus να ονομάζει SC, την έκδοση παραγωγής του LF-LC, η εταιρία πρόσφατα κατοχύρωσε το όνομα “LC” στο Αμερικάνικο γραφείο ευρεσιτεχνιών, μαζί με τα ονόματα LC 500 και LC 500h.

lexus lc

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αντιπροέδρος της Lexus Ευρώπης, Alain Uyttenhoven, η έκδοση παραγωγής του LF-LC δεν θα είναι ένα ανθρακονημάτινο αυτοκίνητο που θα κοστίζει €450.000. Θα είναι –από πλευράς κατασκευής- ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να παραχθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες από 500. Ο Uyttenhoven απέφυγε να μιλήσει για το powertrain της έκδοσης παραγωγής του LF-LC και για το πότε θα λανσαριστεί στην αγορά αλλά είπε πως το design του μοντέλου όταν περάσει στην παραγωγή “ίσως είναι πολύ κοντά σε αυτό του concept”.

lexus lc 2

Το LC 500 θα φορά τον V8 5,0-λίτρων του RC F, ο οποίος θα παράγει περισσότερα από 471 άλογα με 530 Nm ροπής, με την υβριδική έκδοση να συνδυάζει έναν V6 3,5-λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά άνω των 500 ίππων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...