Ληστεία στο εργοστάσιο της Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing F1 Season 2010

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, το αστυνομικό τμήμα Thames Valley δέχθηκε κλήση από το εργοστάσιο της Red Bull, το οποίο έγινε στόχος ληστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 άτομα χρησιμοποίησαν δυο αυτοκίνητα, σπάζοντας την πρόσοψη του κτηρίου και αποσπώντας περισσότερα από 60 τρόπαια που ανήκαν στην ομάδα (κάποια από αυτά ήταν απλά αντίγραφα). Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς από τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας.

red bull trofies

Όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι της ομάδας είναι συντετριμμένοι από το γεγονός, ζητώντας από όποιον είναι σε θέση, να προσφέρει πληροφορίες στην αστυνομία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. Ο Christian Horner δήλωσε για το γεγονός:

Είμαστε προφανώς συντετριμμένοι από αυτή τη σοβαρή διάρρηξη, κατά την οποία οι παραβάτες οδήγησαν ένα όχημα μέσα από τη μπροστινή είσοδό μας και έκλεψαν περισσότερα από 60 τρόπαια, που μας πήραν πολλά χρόνια και σκληρή δουλειά για να τα συλλέξουμε.

Η αξία τους για την ομάδα είναι φυσικά υψηλή, λόγω της σκληρή δουλειάς και την προσπάθειας που έγινε για να κερδηθεί το καθένα από αυτά. Αλλά η πραγματική τους αξία είναι χαμηλή και το όφελος θα είναι μικρό για όσους βρίσκονται εκτός της ομάδας, ενώ, εκτός αυτού, πολλά από τα τρόπαια στην τροπαιοθήκη ήταν αντίγραφα.

Η διάρρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές και τα τάραξε τα στελέχη μας που ήταν σε υπηρεσία το βράδυ. Οι δράσεις αυτών των ανθρώπων πιθανότατα θα κάνουν το εργοστάσιό μας λιγότερο προσιτό στο μέλλον, κάτι που θα είναι άδικο για τις εκατοντάδες των οπαδών που ταξιδεύουν για να το επισκεφθούν κάθε χρόνο, με σκοπό να δουν τα τρόπαια και τα μονοθέσιά μας.

red bull trophies

Προφανώς, τα τρόπαια αυτά είναι εύκολο να αναγνωριστούν και πρακτικά αδύνατο να πωληθούν πέρα από τη μαύρη αγορά, καταλήγοντας πιθανότατα στο μέλλον στην προσωπική συλλογή κάποιου συλλέκτη.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...