H Ferrari σκέφτεται να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ιταλίας, η FCA το αρνείται [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

1617207

Η Ferrari εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει την οικονομική έδρα της έξω από την Ιταλία για να επωφεληθεί της ευνοϊκότερης φορολογίας που προσφέρουν κάποιες χώρες.

Πηγές κοντά στο θέμα που προφανώς ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, αναφέρουν ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί το παράδειγμα της FCA που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, είναι εγγεγραμμένη στην Ολλανδία και εμφανίζεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Φυσικά, δεν έχει αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ιταλία. Όπως και να έχει, η μεταφορά της οικονομικής έδρας της έξω από την γειτονική χώρα, δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο τις εγκαταστάσεις παραγωγής ή εξέλιξης στο Maranello. Θα είναι όμως ένα ισχυρό πλήγμα για την ίδια την Ιταλία που όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, προσπαθεί να βρει διέξοδο από την κρίση.

Η απομάκρυνση ενός ινδάλματος όπως η Ferrari από την Ιταλία, δείχνει πως αυτή η χώρα είναι ακατάλληλη για εταιρίες και το οικονομικό της σύστημα προφανώς δεν είναι ανταγωνιστικό.

Δήλωσε ο Ugo Arrigo, καθηγητής οικονομικών στο Bicocca University του Μιλάνο. Η Fiat Chrysler Automobiles δεν έχει σχολιάσει τις φήμες που κυκλοφορούν αν και ο Sergio Marchionne, έχει δηλώσει πρόσφατα πως η Ferrari “είναι Ιταλική όπως πάντα” και πως οι ρίζες τις θα παραμείνουν στο σπίτι της στο Maranello ανεξαρτήτως οικονομικών αποφάσεων.

Ανανέωση: Η FCA με ανακοίνωση της αρνείται τη παραπάνω φήμη λέγοντας:

Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Ferrari SpA εξετάζει τη μετάβαση της φορολογικής κατοικίας της εκτός Ιταλίας. Αυτές οι φήμες δεν έχουν λόγο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μετακινηθεί η φορολογική κατοικία της Ferrari SpA εκτός Ιταλίας, ούτε υπάρχει σχέδιο για αποκέντρωση των Ιταλικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται στους ιταλικούς φόρους.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...