Βασανιστικά αργές οι συζητήσεις για την εξαγορά της Caterham

Σχετικά άρθρα

15857681315_52a6782394_k

Ο Finbarr O’Connell, διαχειριστής της Caterham, αποκάλυψε πως υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι για την ομάδα της Formula 1, όμως, οι συζητήσεις προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς, με την ομάδα να διαθέτει το πολύ ένα μήνα “ζωής” ακόμα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο O’Connell, ο ένας υποψήφιος αγοραστής είναι δισεκατομμυριούχος που θέλει να προωθήσει τα προϊόντα του, ενώ οι άλλοι δυο προέρχονται από την αυτοκινητοβιομηχανία, με την επένδυση να αγγίζει συνολικά τα 100 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μερικούς ανθρώπους που έχουν τα μέσα, αν αποφασίσουν να προχωρήσουν. Αλλά πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση επένδυσης. Η F1 είναι πολύ ακριβή και οι άνθρωποι δεν κάνουν ουρά για να μπουν σε αυτή. Μόνο ένας πολύ περιορισμένος αριθμός μπορεί να αντέξει οικονομικά και να μπει.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους είναι δισεκατομμυριούχος, ο οποίος θα μπει στη F1 για τον εαυτό του και για να προωθήσει τα προϊόντα του, ενώ οι άλλα δύο βρίσκονται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν και θα ήθελα να κινηθούν πιο γρήγορα, γιατί υπάρχει ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Αλλά αν ξοδεύετε 100£ εκατ. δεν πρόκειται να βιαστείς και στο τέλος να έχεις μια κακοσχεδιασμένη σεζόν το 2015. Ωστόσο, πλέον υπάρχει ένα μικρό παράθυρο για το 2015. Η άποψή μου είναι ότι έχουμε αυτό το μήνα και αυτό είναι όλο. Θα μπορούσαμε να γλιστρήσουμε μέσα τον επόμενο μήνα, αλλά μόνο αν απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή το αφεντικό της Manor (Marussia), John Booth, παρότι η ομάδα χρωστάει παντού και σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων της πουλήθηκε, πιστεύει πως αν και είναι πολύ αργά και οι ελπίδες λίγες, η ομάδα έχει ακόμη 2 εβδομάδες για να βρει αγοραστή. Αν η Marussia δεν βρεθεί στο grid το 2015, δεν θα καρπωθεί τα κέρδη της ένατης θέσης του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/Caterham F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...