Το φορτηγό πλοίο που κουβαλούσε 1.400 ολοκαίνουργια Jaguar, Land Rover, Rolls Royce και Bentley γύρισε στο λιμάνι

Σχετικά άρθρα

Hoegh Osaka (2)

Οι αρχές κατάφεραν και ρυμούλκησαν το φορτηγό πλοίο Hoegh Osaka, που μετέφερε 1.400 ολοκαίνουργια Jaguar, Land Rover, Rolls Royce, Bentley, MINI και 105 εκσκαφείς και μπουλντόζες της JCB. Τι ζημιές έχουν προκληθεί στα αυτοκίνητα που κουβαλούσε, για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά το πλοίο πλέον βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Σαουθάμπτον.

Το πλοίο είχε προσαράξει στο στενό της Μάγχης μεταξύ Αγγλίας και της νήσου Γουάιτ στις 6 του μηνός. Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Σαουθάμπτον, και μόλις 45 λεπτά μετά τον απόπλου, προκλήθηκε κάποια βλάβη, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να προσαράξει εσκεμμένα το πλοίο στο Bramble Bank, γνωστό θαλάσσιο εμπόδιο, ώστε αυτό να μην βυθιστεί. Εκεί είχε προσαράξει και το κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth 2 το 2008.

Hoegh Osaka (1)

Το πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης, έχει εκτόπισμα 57.000 τόνους και μήκος 180 μέτρων και ευτυχώς κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε σοβαρά, με τις αρχές να δηλώνουν πως θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ώστε να ξεκολλήσουν το πλοίο από την άμμο και να ελέγχουν αν αυτό υπέστη σοβαρές ζημιές. Οι αρχές προσπάθησαν να ρυμουλκήσουν το πλοίο με ρυμουλκά, αλλά η προσπάθεια απέτυχε, και έτσι η ακτοφυλακή περιμένει ευνοϊκότερες παλίρροιες, για να το ρυμουλκήσει. Δεν πρέπει να εκπλαγούμε, αν αρκετά από τα οχήματα που βρισκόταν μέσα στο πλοίο, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς . Τα αυτοκίνητα του πλοίου υπολογίζονται πως κόστιζαν άνω των 35 εκατ. λιρών (44,6 εκατ. ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...