Τα CD player στα αυτοκίνητα είναι ακόμα εδώ, παρά τις αντίθετες προβλέψεις

Σχετικά άρθρα

BlobServer

Η τεχνολογία εξελίσσεται, και με τη πάροδο των χρόνων συσκευές και συστήματα που χρησιμοποιούσαμε απλά εξαφανίζονται. Πάρε για παράδειγμα τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων που κάποτε είχαν υποδοχή για κασέτα. Μετά ήρθαν τα CDs και οι αντίστοιχες σχισμές στη κεντρική κονσόλα για να παίζουν τα αγαπημένα σου τραγούδια. Τώρα, θεωρητικά έχουμε τα USB και audio streaming μέσω bluetooth για αυτή τη δουλειά. Κι όμως η εγκατάσταση ηχοσυστημάτων με CD στα αυτοκίνητα είναι ακόμα ζωντανή.

Τα CD players είχαν προβλεφθεί ότι θα εξαφανιστούν μέχρι το 2015, αλλά το 83,4 % των νέων αυτοκινήτων είχαν εγκατεστημένο τέτοιο ηχοσύστημα. Έχει, φυσικά, φθίνουσα πορεία, καθώς το 2005 το 93,7 των νέων αυτοκινήτων διέθεταν τέτοιο ηχισύστημα, αλλά δε παύει να είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό του.

Ο αντιπρόεδρος των κονσολών της Siemens VDO είχε προβλέψει την υιοθέτηση του ήχου/video streaming και WiFi ήδη από το 2007, ενώ ακόμα είχε προβλέψει την ευρεία χρήση της του iPhone της Apple, ως συσκευή ψυχαγωγίας και πλοήγησης, με τη μοναδική του λανθασμένη πρόβλεψη να είναι η εξαφάνιση του CD player στα αυτοκίνητα. Πριν οχτώ χρόνια είχε πει:

Αναπτύσσουμε συστήματα και τα CD players είναι ακόμα μέσα. Πιστεύω, όμως, ότι πιθανότατα μέχρι το 2015 δεν θα τα βλέπουμε. Εάν μια εταιρεία πάρει μια πολύ δραστική προσέγγιση, θα μπορούσε να εξαφανιστούν νωρίτερα

2013-Renault-Clio-RS-200-EDC-Dashboard-1920x1440

Υπάρχουν ήδη εταιρίες που δεν έχουν CD στα αυτοκίνητα τους, όπως η Renault, και είναι σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Τα CD, κατά προσωπική άποψη, έχουν πεθάνει και θα έπρεπε ήδη να μην υπάρχουν στη καθημερινότητα μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...