Η Ferrari teasάρει ένα νέο μοντέλο, είναι η νέα turbo 458 M;

Σχετικά άρθρα

Ferrari new model teaser

H Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα τρεις teaser φωτογραφίες για ένα νέο μοντέλο το οποίο θα παρουσιάσει την Τρίτη, στις 3 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε φωτογραφία η ιταλική εταιρία δίνει και από ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό που θα έχει το νέο μοντέλο της (Performance, Design, Passion), ενώ υπάρχει και το hashtag #WORDSARENOTENOUGH (το λόγια δεν είναι αρκετά). Αν και από τα στοιχεία των φωτογραφιών δεν είναι εύκολο να διακρίνεις την ταυτότητα του μοντέλου, θεωρώ δεδομένο ότι σε δυο μέρες θα δούμε την ανανεωμένη 458 Italia, που πιστεύεται ότι θα ονομάζεται 458 M (Modificata).

Ferrari new model teaser

Το μοντέλο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Η M458-T Italia θα διαθέτει εκτός από στιλιστικές αλλαγές, όπου θα αποκτήσει νέο πιο αεροδυναμικό bodykit, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να βρίσκεται φυσικά στον κινητήρα, με τον V8 ατμοσφαιρικό να δίνει τη θέση του στον V8 3,8-λίτρων twin-turbo ο οποίος θα αποδίδει 675 άλογα και 745 Nm. Το νέο μοντέλο έχει εσωτερικό κωδικό 142M και θα χρειάζεται κάτω από 3.4 δευτ. για τα πρώτα 0-100 χλμ/ώρα, με την τελική να φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Εκτός από ισχυρότερο και ταχύτερο, το νέο μοντέλο είναι κατά περίπου 15% πιο οικονομικό (όσον αφορά στην κατανάλωση) ενώ θα εκπέμπει και 20% λιγότερους ρύπους.

Ο νέος κινητήρας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό πάνω στον turbo κινητήρα της California T και με τα παραπάνω εντυπωσιακά νούμερα θα παράγει περισσότερα σε σχέση με όσα αποδίδει η McLaren 650S. Ο κινητήρας θα έχει σχέση συμπίεσης 12:1 και θα διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης ατελής καύσης, που θα ρυθμίζει αυτόματα τις συνθήκες καύσης σε κάθε έναν από τους οκτώ κυλίνδρους. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag το οποίο θα αναβαθμιστεί εσωτερικά ώστε να αντέχει την επιπλέον δύναμη, ενώ ίσως αποκτήσει και 8η σχέση.

Ferrari new model teaser

Στο εσωτερικό, λογικά η κεντρική κονσόλα θα επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει την οθόνη αφής 6.5 ιντσών που αποτελεί φυσικά μέρος του συστήματος infotainment, με το CarPlay της Apple. Για την αναπαραγωγή του ήχου θα φροντίζει ένα ηχοσύστημα 1.280 Watt της Harman Kardon με 12 ηχεία και 16-κάναλο ενισχυτή.

 

ΠηγήFacebook

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...