Η Marussia βγαίνει από καθεστώς διαχείρισης

Σχετικά άρθρα

Marussia 2014

Με την ομάδα να έρχεται σε διακανονισμό με τους πιστωτές, ανακοινώθηκε από τους έως τώρα διαχειριστές της, πως θα βγει από το συγκεκριμένο καθεστώς στις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης του δεύτερου χειμερινού τεστ. Έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής της Formula 1, αποφασίστηκε η Manor (όπως θα πρέπει πλέον να λέμε την Marussia) να κρατήσει τα 30 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, έπαθλο που έρχεται από την κατάκτηση της ένατης θέσης στο περσινό πρωτάθλημα, κίνηση καταλυτική για τη σωτηρία της.

Προβλέπεται ότι, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα της σεζόν του 2015, θα γίνουν επενδύσεις στην επιχείρηση, η οποία θα βγει από καθεστώς διαχείρισης, μέσω Εθελοντικής Εταιρικής Ρύθμισης (Company Voluntary Arrangement ή CVA) η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19 Φεβρουαρίου 2015.

Η CVA είναι μια διαδικασία αναδιάρθρωσης, που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές της εταιρίας, η οποία επιτρέπει την ανάκαμψη της επιχείρησης και τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης βιώσιμης λύσης για την ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι John Booth και Graeme Lowdon θα συνεχίσουν να ηγούνται της ομάδας, η οποία έχασε μέρος της περιουσίας της, αλλά κράτησε τα σχέδια για το μονοθέσιο του 2015, καταφέρνοντας και την αναβολή της δημοπρασίας που θα της έδινε την χαριστική βολή.

[Photo Copyrights: Marussia F1 Team]

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...