Έρευνα δείχνει πως οι οδηγοί γνωρίζουν πως έχουν κακές συνήθειες αλλά δεν τις αλλάζουν

Σχετικά άρθρα

texting

Η AAA έκανε πρόσφατα μια έρευνα στην οποία ρώτησε οδηγούς με το αν ενώ οδηγούν στέλνουν SMS ή emails κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, και διαπίστωσε πως το περισσότερο από το 25% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά, με το 84% να αναφέρει πως κάτι τέτοιο είναι εντελώς απαράδεκτο, αλλά αρκετοί συνεχίζουν να το κάνουν. Όπως απάντησε το 1/3 των ερωτηθέντων, ένα μέλος της οικογένειάς τους έχει τραυματιστεί σοβαρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με μια στις δέκα γυναίκες να αναφέρει πως έχει βιώσει τρομακτικά ατυχήματα συγγενών τους.

Επίσης, το 1/3 των οδηγών έχει παραδεχτεί πως έχει περάσει με κόκκινο έναν φωτεινό σηματοδότη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, με το 55% να αναφέρει περί αυτού, πως η κίνησή τους ήταν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των άλλων οδηγών, και το 73% να δηλώνει πως να περνάς με κόκκινο έναν φωτεινό σηματοδότη είναι εντελώς απαράδεκτο.

Η έρευνα έγινε στις Η.Π.Α, εκεί όπου το 2013, 32.719 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, με τα περισσότερα δυστυχήματα να οφείλονται σε αιτίες που μπορούν να προληφθούν. Οι Αμερικάνοι θεωρούν πως τέτοια τροχαία ατυχήματα δεν θα συμβούν ποτέ στους ίδιους ή στους οικείους τους, με μόλις το 10% των ερωτηθέντων να αναφέρει πως έχουν εμπλακεί οι ίδιοι σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έχει αποδειχτεί σε πολλές έρευνες πως αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος, με την αστυνομία της Αγγλίας να χρησιμοποιεί συμβατικά μικρά φορτηγά για να πιάσει τους οδηγούς που κάνουν χρήση του κινητού τηλεφώνου τους ενώ οδηγούν. Μια ομάδα δύο ανδρών θα οδηγούν τα συγκεκριμένα “καμουφλαρισμένα” περιπολικά, πάνω στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Αγγλίας, με τον συνοδηγό να διαθέτει μια κάμερα για να καταγράφει τους οδηγούς που παρανομούν, ειδοποιώντας κλιμάκια της τροχαίας που θα βρίσκονται κατά μήκος των οδικών αρτηριών, ώστε αυτοί να σταματούν τους παραβάτες για να τους δώσουν το πρόστιμο. Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου, με την αστυνομία να έχει ήδη κάνει τρίμηνες δοκιμές μέσα στο 2014, βεβαιώνοντας 462 παραβάσεις.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...