Ferrari: Όλες οι ομάδες πρέπει σχεδιάσουν concepts για την F1

Σχετικά άρθρα

Ferrari F1 Concept

Πριν από μία εβδομάδα η Ferrari παρουσίασε ένα concept για το πώς μπορεί να είναι τα μελλοντικά μονοθέσια στη Formula 1. Στους περισσότερους οπαδούς φαίνεται πως το παραπάνω σχέδιο άρεσε, αλλά υπήρξαν και κάποιοι που είχαν αντιρρήσεις σχετικά με το αν κάτι τέτοιο ταιριάζει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, μεταξύ των οποίων είμαι κι εγώ.

Το 2017 μπορεί ν’ αποτελέσει μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Formua 1, καθώς ενδέχεται να έχουμε για ακόμα μία φορά πολύ σημαντικές αλλαγές και ίσως ο σχεδιασμός του μονοθεσίου είναι ένα μεγάλο μέρος των αλλαγών αυτών. Έτσι, ο επί κεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, καλεί όλες τις ομάδες να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις στο μέλλον.

Εκείνο το αυτοκίνητο ήταν μία πρόκληση. Μια πρόκληση που δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα που μπορούμε να έχουμε στο μέλλον. Περιμένω τις άλλες ομάδες να παρουσιάσουν τη δική τους άποψη χωρίς να λένε «το δικό μου αυτοκίνητο είναι καλύτερο από το δικό σου» ή «το έχουμε κάνει εμείς αυτό, πριν από ‘σένα», αυτό είναι τρελό.

Θα ζητήσω από κάθε ομάδα να προσπαθήσει να παράγει ένα concept. Με τον τρόπο αυτό κάτι θα καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε ή να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση όπως είναι. Αυτό ήταν μια πρόκληση. Είπα στο τέλος του Ιανουαρίου ότι, όταν παρουσιάσουμε το αυτοκίνητο, θα δείχνει σέξι. Όλοι όσοι το είδαν είπαν ότι είναι σεξι. Ήταν εύκολο για ‘μένα να πω ότι είναι «bella» ή ότι είναι «cool», αυτό είπα κατευθείαν.

TEST PRE-CAMPIONATO F1/2015

Το μεγάλο πρόβλημα των υπεύθυνων του σπορ είναι πώς να προσελκύσουν νέους κυρίως οπαδούς, και ο Ιταλός ισχυρίζεται πως δε θα πρέπει τα video games να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ένα Grand Prix της Formula 1.

Οι άλλοι ανταγωνιστές που έχουμε είναι τα video games. Αν ρωτήσετε τα 18χρονα για το αν προτιμούν να παίξουν μία ώρα video game ή να δουν έναν αγώνα Formula 1, θα προτιμούσαν το πρώτο. Αυτός είναι ο ανταγωνιστής μας, έτσι η εμφάνιση των μονοθεσίων είναι πολύ σημαντική.

Έβλεπα ένα πρόγραμμα όπου ο Gordon Murray (ο άνθρωπος πίσω από τη McLaren F1) είπε ότι ο νέος σχεδιασμός είναι αρκετά ενδιαφέρον. Κάτι που είπε ακόμα ήταν ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι θ’ απολάμβανα τη δουλειά μου σήμερα με αυτούς τους κανονισμούς, διότι σε περιορίζουν αρκετά».

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr