Τα αγωνιστικά της κατηγορίας GT3 και GT4 απαγορεύονται προσωρινά από το Nurburgring

Σχετικά άρθρα

nissan-gt-r-n-rburgring-2587528-3072x2048_1600x1066

Το χθεσινό δυστύχημα στο Nurburgring, εκεί όπου ένας θεατής έχασε τη ζωή του, όταν το GT-R Nismo του Jann Mardenborough απογειώθηκε και βρέθηκε εκτός πίστας, κατά τη διάρκεια του αγώνα VLN, είχε ως αποτέλεσμα η γερμανική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, η DMSB, να απαγορεύσει προσωρινά την συμμετοχή στο Nurburgring Nordschleife, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ορισμένων κατηγοριών.

Πρόκειται για τα αγωνιστικά των κατηγοριών SP7, SP8, SP9, SP10 και SP-X, τα οποία δεν επιτρέπεται πλέον να συμμετέχουν σε αγώνες στο Nurburgring μέχρι νεοτέρας. Το τι θα γίνει με τον 24-ωρο αγώνα του Nürburgring τον Μάιο παραμένει άγνωστο, μιας και στον αγώνα συμμετέχουν αγωνιστικά των GT3 και GT4 κατηγοριών, με τον πρόεδρο του DMSB, Christian Schacht να δηλώνει:

Ακόμη είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του θύματος. Η ασφάλεια των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των θεατών πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς.

Ως εκ τούτου, πρέπει να αναλύσουμε τις λεπτομέρειες του τι συνέβη, να συζητήσουμε και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε τα απαραίτητα μέτρα. Μόνο τότε, οχήματα με παρόμοια χαρακτηριστικά, με αυτό που ενεπλάκη στο ατύχημα, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο Nordschleife.

Σε ότι αγορά το Nissan GT-R NISMO GT3 του Jann Mardenborough, έχει κατασχεθεί από τη γερμανική αστυνομία, η οποία θα το αναλύσει για να διαπιστώσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

ΠηγήDMSB

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...

WEC: 1-2-3 η Porsche στο Κατάρ

Το απόλυτο έκανε η Porsche στον πρώτο αγώνα της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, με την γερμανική εταιρία να κάνει το 1-2-3 στον αγώνα...