H FCA δεν θέλει να πουλήσει περισσότερο από το 10% των μετόχων της Ferrari

Σχετικά άρθρα

sergio-marchionne

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) δεν αναμένεται να πουλήσει σε δημόσια προσφορά περισσότερο από το 10% των μετοχώv της Ferrari, όπως δήλωσε τη περασμένη Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, Sergio Marchionne. Ο Marchionne, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα, πως η FCA θα μπορούσε να πουλήσει περισσότερο από το 10 τοις εκατό των μετοχών της Ferrari ώστε να ενισχύσει την ρευστότητα. Ωστόσο ο Marchionne με νέες δηλώσεις του τη περασμένη Τετάρτη, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στο Άμστερνταμ πήρε πίσω τα προηγούμενα λεγόμενά του:

Δεν πιστεύω ότι θα πάμε πάνω από το 10 τοις εκατό, παρότι η τελική απόφαση δεν έχει ακόμη παρθεί.

Αν τελικά η FCA αποφασίσει να βγάλει σε δημόσια προσφορά περισσότερο από το 10% των μετοχών της Ferrari, θα μειωθεί ο αριθμός των μετοχών της Ιταλικής πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας που θα πάει στους μετόχους της FCA, συμπεριλαμβανομένης και της ισχυρής οικογένειας της Fiat, Agnelli, η οποία εδώ και καιρό ενδιαφέρεται για την προστασία του πιο πολύτιμο στολίδιού της.

Η FCA έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε απόσχιση (Spin Off) της Ferrari, με το 10% των μετοχών της να το βγάζει σε δημόσια προσφορά, το 10% να το κατέχει ο Piero Ferrari, νόθος γιος του ιδρυτή της εταιρείας, Enzo Ferrari και σημερινός αντιπρόεδρος της Ferrari, με το υπόλοιπο 80% των μετοχών να διανέμεται στους μετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την Axor, την εταιρία που διαχειρίζεται τον πλούτο της οικογένειας Agnelli, να κατέχει το 30% των μετοχών της Fiat και ένα μεγάλο ποσοστό της Ferrari.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...