Ανάκληση Toyota Yaris, Jeep Grand Cherokee και Nissan Juke στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

recalls_002833

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Toyota ανακαλεί 2 Yaris παραγωγής 2003 στην Ελλάδα λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata. Στα οχήματα αυτά, σε περίπτωση σύγκρουσης που αποτέλεσμα της οποίας ανοίγει ο µπροστινός αερόσακος του οδηγού, η εσωτερική πίεση στον αναφλεκτήρα θα µπορούσε να αυξηθεί µη φυσιολογικά και να προκληθεί ρήξη στο πλαίσιο του αερόσακου. Η θραύση του συστήματος αερόσακου µπορεί να δηµιουργήσει µεταλλικά θραύσματα που θα µπορούσαν να χτυπήσουν τους επιβάτες και να προκληθούν οραματισμοί.

Η Jeep ανακαλεί 7 Grand Cherokee παραγωγής μεταξύ 20 Φεβρουαρίου 2013 και 30 Απριλίου 2014, στα οποία είναι δυνατό να υπάρχει µη συµµόρφωση στο λογισμικό της µονάδας ελέγχου αµαξώµατος και να µην ειδοποιηθεί ο οδηγός αν ένας από τους πίσω δείκτες πορείας (φλας) σταµατήσει να λειτουργεί.

Η Nissan προχωρά στην ανάκληση 15 Juke παραγωγής μεταξύ 25 Ιανουαρίου 2012 και 06 Μαΐου 2014, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα σε κάποια από τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα να εµφανιστεί αστοχία στον αισθητήρα πίεσης κυκλώματος καυσίμου. Συγκεκριµένα, λόγω µη πλήρους σύσφιξης του αισθητήρα πίεσης κυκλώματος καυσίμου στη φλογέρα του κινητήρα, υπάρχει περίπτωση η ένωση να χαλαρώσει στο σημείο αυτό σταδιακά λόγω θερμότητας ή κραδασμών προερχόμενων από τον κινητήρα. Σε περίπτωση που αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις µπορεί να εµφανιστεί διαρροή καυσίμου από το συγκεκριμένο σημείο σύσφιξης.

Όλοι οι παραπάνω κάτοχοι των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν με προσωπικές επιστολές, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία, για να γίνουν δωρεάν οι απαραίτητες εργασίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...