McLaren: Πάνω από το 90% των αναβαθμίσεων λειτουργούν σωστά

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso and Jenson Button on track.

Η επιλογή της McLaren για να πορευθεί από το 2015 και μετά την έχει βάλει σε έναν δρόμο βελτίωσης. Ο δρόμος αυτός δεν επιτρέπει στη βρετανική ομάδα τα πισωγυρίσματα, ενώ είναι μακρύς, ανηφορικός και δύσβατος. Από την έναρξη της σεζόν, η ομάδα του Woking έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ωστόσο η κορυφή εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά.

Ο Eric Boullier, επί κεφαλής της ομάδας, έχει παραδεχθεί πως θα χρειαστούν πολλοί μήνες μέχρι η McLaren να μπορεί να μάχεται σταθερά για νίκες, όμως το μεγάλο θετικό είναι ότι οι αναβαθμίσεις λειτουργούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, μέσα στη γενικότερη αλλαγμένη φιλοσοφία της ομάδας.

Jenson Button talks with Eric Boullier.

Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στην όλη φιλοσοφία και κουλτούρα. Σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας, υπάρχει μια καθαρή ηγεσία. Συμφωνούμε με τη διαδρομή που θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε και μετά παίρνουμε μαζί με τους μηχανικούς. Η στάση έχει αλλάξει: από το να το λες στους μηχανικούς, τώρα τους ρωτάμε. Έχουμε ολοκληρωμένους εργαζόμενους, και μοιραζόμαστε τις απόψεις και τις επιλογές.

Το κύριο αποτέλεσμα της νέας προσέγγισης είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν την αίσθηση της ιδιοκτησίας στο μονοθέσιο. Και, σαν αποτέλεσμα, αυτό τους παρακινεί περισσότερο. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, πέρυσι, το 50% των αναβαθμίσεων που φέρναμε στην πίστα δεν δούλευαν. Φέτος, το ποσοστό αυτό είναι 5 ή 10%.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που συμβαίνει στην MP4-30 είναι η αλλαγή στον αεροδυναμικό τομέα, εκεί όπου είναι καθοριστική η συμβολή του Πίτερ Προδρόμου. Ο Κύπριος λέει πως το περασμένο concept είχε κορεστεί, έτσι υπήρχε μία και μοναδική επιλογή.

Τις προηγούμενες δύο σεζόν, η ομάδα έχασε λίγο τον αεροδυναμικό της δρόμο. Ξεκινήσαμε ένα νέο concept για την αεροδυναμική, κι έναν διαφορετικό τρόπο να δουλεύουμε. Το νέο concept σχετίζεται άμεσα με την κατεύθυνση της ομάδας για το μέλλον.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr